r
Nosalty Logó

Mézeskalács Oscar-díj (Mézeskalács 14.)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mézeskalács Oscar-díj (Mézeskalács 14.)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 74% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 513 kcal
  • 6% Fehérje
  • 74% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 4094 kcal
  • 6% Fehérje
  • 74% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 350 kcal
  • 6% Fehérje
  • 74% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.9 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 513 kcal
  • 6% Fehérje
  • 74% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.9 g

Zsír

  • Összesen
    49.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1824.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    654 mg
  • Nátrium
    706 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    863.5 g
  • Cukor
    482 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    182.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    487 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    461 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    333 micro
Összesen 4094 kcal
  • 6% Fehérje
  • 74% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.7 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 350 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Nagyon fontos, hogy meleg legyen a konyhában, és az alapanyagok is szobahőmérsékletűek legyenek.
  2. A mézet gőz felett megmelegítjük, és beletesszük a margarint. Addig kevergetjük, amíg a margarin felolvad a mézben.
  3. A lisztet, a porcukrot, a szódabikarbónát és a fűszerkeveréket tálba tesszük, és összekeverjük. Hozzáadjuk a mézes-vajas keveréket, és először fakanállal kissé összekeverjük a liszttel.
  4. Beleteszünk egy felvert tojást, és ezután kézzel gyúrni kezdjük. Először morzsálódik, de kitartó munkával szépen összeáll. Kissé ragad majd, de ez nem baj, ne tegyünk hozzá lisztet.
  5. Folpack-ba csomagolva hűtőbe tesszük néhány órára, de még jobb, ha egy éjszakára. Hűtőben, így nyersen akár egy-két hétig is eláll a tészta.
  6. A tésztát kettévesszük, az egyik felével dolgozunk, a másikat visszatesszük a hűtőbe. Jól belisztezett deszkán 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk. Kiszaggatjuk tetszés szerinti formára, a leeső darabokat újra meg újra összegyúrhatjuk, és kisodorhatjuk, amíg el nem fogy. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a formákat.
  7. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, de azonnal mérsékeljük a hőmérsékletet 160 fokra. 5-8 perc alatt megsülnek. Amikor már barnul az alja, akkor biztosan jók a sütik. Sütőpapíros tálcára szedjük, hagyjuk kihűlni. Ekkor még puhák, de megkeményednek. Viszont ha jól záródó fémdobozba tesszük őket, akkor visszapuhulnak.
  8. A mázhoz egy csipet sóval keményre verjük a tojásfehérjét, majd fakanállal belekeverjük a porcukrot. Legalább 20 percig kell keverni, konditerem helyett kiváló bicepszedzés! :-)
  9. Habzsákba töltjük a mázat, és kidíszítjuk a formákat.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40*40*3
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 20736
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Készülünk a céges Karácsonyra, és egy kolléganőm megkért, készítsek mézeskalácsot a fára. Mivel idén minden kis cégünk filmet készít a cég életéről, Oscar-díjjal fogják jutalmazni a legjobb ezt meg azt! Így kerülnek majd dekorációnak a kis mézi Oscarok a Karácsonyfára! Egész jók lettek.

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...