r
Nosalty Logó

Mézeskalács mécsestartó

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Mézeskalács mécsestartó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A habhoz

Összesen 1429 kcal
  • 5% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A habhoz

Összesen 5712 kcal
  • 5% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A habhoz

Összesen 375 kcal
  • 5% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    43.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    536.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    245.5 g
  • Cukor
    150 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    448 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    423 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 1429 kcal
  • 5% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.6 g

Zsír

  • Összesen
    175.7 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2147.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    220 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    763 mg
  • Nátrium
    845 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    981.9 g
  • Cukor
    599 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    277.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1793 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    367 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1691 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1220 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    577 micro
Összesen 5712 kcal
  • 5% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.1 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 375 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A tésztához

  1. Mikróba felmelegítjük a mézet, vajat és a cukrot.
  2. Liszthez keverjük a szódabikarbónát, mézeskalács fűszert, hozzáadjuk a 2 db tojást és a felolvasztott mézes-vajas cukrot.
  3. Tésztát gyúrunk belőle, és 1 órát pihenni hagyjuk.
  4. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, és kivágjuk belőle a lapokat: 4 db 18 cm hosszú és 8 cm széles és 1 db 8*8 cm.
  5. A 4 db oldalfalakra csillag kiszúróval kiszúrjuk a csillagokat, majd sütőpapírral bélelt tepsibe kisütjük.
  6. 2 tojásfehérjét gőz fölött kikeverjük 20 dkg porcukorral, és ezzel a habbal ragasztjuk össze a falakat, és díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 7085
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mézeskalács mécsestartó
Salamon Csilla 1202 recept

Sötétben nagyon szép, ahogy ég benne a mécses, és belengi a lakást a mézeskalács illat. Ebből az alapanyagból 3 db mécses jön ki.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...