r
Nosalty Logó

Mexikói esküvői aprósütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Mexikói esküvői aprósütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 1135 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 4542 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 488 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    71.7 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    600.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    361 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.5 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    428 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    419 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 1135 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.2 g

Zsír

  • Összesen
    286.9 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    538 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2403.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    546 mg
  • Foszfor
    1444 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    490 g
  • Cukor
    256 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1711 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1678 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    424 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    671 micro
Összesen 4542 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 488 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A puha vajat tálba tesszük, hozzáadjuk a porcukrot.
  2. Robotgéppel a legmagasabb fokozaton habosra keverjük.
  3. Alacsony fokozaton belekeverjük a lisztet, a vaníliakivonatot és a mandulaaromát.
  4. Végül hozzáadjuk a diót.
  5. Lefedjük, fél órára a hűtőszekrénybe tesszük.
  6. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  7. A tésztából diónyi darabokat csippentünk ki és a sütőpapírral kibélelt lemezre tesszük egymástól 2-3 cm távolságban.
  8. Pohár aljával kissé szétlapítjuk
  9. Aranysárgára sütjük, majd rácsra téve hagyjuk kihűlni.
  10. Beleforgatjuk a maradék porcukorba.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Receptkönyvben: 118
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 15339
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 01.

Ajánló

Pekándiót elég nehéz beszerezni, de sima dióval is tökéletes ízharmónia!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a süteményt Mexikóban egész évben sütik, nemcsak lagzik alkalmával. Ezt a csodasütit a "Mexikói Vacsoracsata Estén" is megsütöttem és nagy sikere volt. Olyan omlós az íze és állaga, olyan tökéletes benne a vaj és cukor aránya és olyan nagyon sok lesz belőle, hogy érdemes kipróbálni! És nem utolsósorban, nem bonyolult összedobni és elkápráztatni azokat, akiket meglepnénk vele!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...