Meggyes piskóta Zita konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
328
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
3935
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
246
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 17.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 175.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.4 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 218 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 79 mg
-
Retinol - A vitamin: 180 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 458 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 164 micro
Összesen
328
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 73.2 g
Zsír
-
Összesen 209.7 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 97 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 61 g
-
Koleszterin 1080 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2102.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 192 mg
-
Kálcium 302 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 156 mg
-
Foszfor 991 mg
-
Nátrium 440 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 448.3 g
-
Cukor 197 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 758.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2612 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 54 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 218 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 260 micro
-
Kolin: 945 mg
-
Retinol - A vitamin: 2154 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5500 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1974 micro
Összesen
3935
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 13.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 131.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 163 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 135 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 344 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 123 micro
Összesen
246
kcal
Hozzávalók
-
15 dkg porcukor
-
22 dkg margarin
-
6 db tojás
-
1 csipet só
-
2 kávéskanál szódabikarbóna
-
30 dkg finomliszt
-
60 dkg meggy
Elkészítés
- A porcukorral a vajat habosra keverjük kb. 5 percen keresztül, majd hozzáadjuk a tojássárgákat egyenként.
- A tojásfehérjét a sóval addig keverjük, amíg kemény hab nem lesz.
- A tojássárgás krémbe beleöntjük a lisztet, és alaposan elkeverjük benne, majd óvatosan hozzáadjuk a fehérjét is. Először csak egy kicsivel elkeverjük, majd hozzáöntjük a többit.
- Kikenünk vajjal egy tepsit, és belisztezzük, majd beleöntjük a masszát, és mehet rá a kimagozott meggy is.
- 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd 5 perc után felemeljük 180 fokra.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4419
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
A meggyszezon idején pont jó volt ilyet enni.