Meggybefőtt Petruska konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Petruska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
313
kcal
- 1% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
1249
kcal
- 1% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 0.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 146.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 78.4 g
-
Cukor 67 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 371.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 202 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2426 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 268 micro
Összesen
313
kcal
- 1% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 12.6 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 586.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 215 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 117 mg
-
Foszfor 189 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 313.4 g
-
Cukor 267 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 1484.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 806 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 126 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 101 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9702 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1071 micro
Összesen
1249
kcal
- 1% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.6 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 29.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 10 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 75.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 495 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
Összesen
64
kcal
Elkészítés
- A magozott meggyeket beletesszük az üvegekbe, jó púposan. Így látjuk, mennyi meggyre lesz szükségünk, hogy teli üvegeket kapjunk. (A megadott mennyiség 4 üveghez elegendő.)
- Egy tiszta, zsírmentes lábosba öntjük a meggyeket, beletesszük az üvegenkénti 4 evőkanál cukrot. Ha savanykásabb a meggy, lehet 5 evőkanál is. És ráöntjük az üvegenkénti 1 dl vizet.
- Felforraljuk, és figyeljük, mikor lesz már "főtt" a meggy. Ilyenkor egy kicsit összeesik, más színe lesz. Pár perc alatt eléri ezt az állapotot.
- Ha ez megtörtént, a tiszta üvegekbe szedjük a gyümölcsöt, fedelét jól rácsavarjuk, és fejtetőre állítjuk 5-10 percre. Ezzel a megoldással nem kell dunsztolni, nem kell tartósítószert használni. A meggynek elég nagy a víztartalma, ezért elég az 1 dl víz. Ha esetleg nem ér a felöntőlé a tetejéig, akkor egészítsük ki.
- 5-10 perc után fordítsuk vissza az üvegeket. Pattogó hangokat hallhatunk, mikor a vákuum beszívja a tetejét. Ha kihűlt, mehet a helyére.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 40
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 9573
- Feltöltés dátuma: 2012. június 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Petruska
61 recept
Gyorsan, egyszerűen lehet így saját, házi befőttet készíteni. Télen sok mindenhez fel lehet használni...