r
Nosalty Logó

Medvehagymás túrós jáki

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
csontos.zador.jakimester
Medvehagymás túrós jáki
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 739 kcal
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 2956 kcal
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 249 kcal
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.6 g

Zsír

  • Összesen
    42.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2323.6 g
  • Cink
    325 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    250 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    286 mg
  • Nátrium
    1287 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    108.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 739 kcal
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.6 g

Zsír

  • Összesen
    170.2 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9294.3 g
  • Cink
    1301 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    536 mg
  • Vas
    1002 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    1144 mg
  • Nátrium
    5149 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    224.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    434.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    600 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 2956 kcal
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    784.3 g
  • Cink
    110 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    434 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    51 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 249 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát előző nap vegyük ki a fagyasztóból! A túrót villával verjük fel, sóval, az apróra vágott medvehagymával és a tojással, tejföllel keverjük össze. Egy kenhető állagú masszát kell kapnunk.
  2. A sütőt melegítsük elő 200 C fokra. A tésztát nyújtsuk ki kb. 20,1 cm vastagra. Lyukas kanállal (ezzel volt a legkönnyebb) kenjük rá a fele tölteléket egyenletesen, hogy mindenütt érje, majd szorosan tekerjük fel mint a bejglit. A másik lapot ugyanígy csináljuk.
  3. Vágjuk 1, 5 cm vastag szeletekre, és tegyük egy szilikonos sütőpapírral bélelt sütőlapra. Süssük kb. 20 percig.
  4. Mikor szépen megpirult, kivehetjük. Jó étvágyat kívánok!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 42
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 316
  • Feltöltés dátuma: 2021. március 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Medvehagymás túrós jáki
csontos.zador.jakimester 1 recept

Nagymamám receptje volt, mindig az ő jákija volt a legfinomabb a faluban. Most felidéztem a Jáki-készítési régi emlékeimet, hosszú idő után. Az AKK-n vettem 10 dkg medvehagymát. Mivel még sose csináltam semmit medvehagymával, de mindig is szerettem volna kipróbálni, úgy gondoltam, ennyi elég lesz. Hát ehhez a túrós jákihoz sok lett volna az egész, így elfeleztem, és a másik feléből csokisat készítettem. Következő héten azt is megosztom veletek! Mind a kettő Isteni finom lett! A párom azt mondta mikor megvettem a piacon a medvehagymát, hogy ő fogja tölteni túróval, mert hogy a levél ugye nagyon hasonlít a kecskesajthoz és az mint tudjuk nem jó bele. Mondtam neki, hogyha megdörzsölöm akkor arra túróra emlékeztető az illata! Na kievett először a sütiből? Természetesen a párom, mert annyira jó illata volt, ahogy sült, hogy nem tudott neki ellenállni, isteni volt a töltelék! Ízlett neki, és remélem nektek is fog, ha elkészítitek!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...