Marmelád - vegyes gyümölcsös
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Csiki Piroska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
250g szilva108 kcal
-
250g őszibarack94 kcal
-
250g alma117 kcal
-
0 kcal
Összesen
319
kcal
- 1% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
1000g szilva432 kcal
-
1000g őszibarack374 kcal
-
1000g alma468 kcal
-
0 kcal
Összesen
1274
kcal
- 1% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
33.3g szilva14 kcal
-
33.3g őszibarack12 kcal
-
33.3g alma16 kcal
-
0 kcal
Összesen
42
kcal
- 1% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 1.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 206.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 80.8 g
-
Cukor 67 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 610.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 49 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 896 micro
-
β-crypt 268 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 455 micro
Összesen
319
kcal
- 1% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 17.7 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 827.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 168 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 197 mg
-
Foszfor 441 mg
-
Nátrium 9 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 323.2 g
-
Cukor 267 mg
-
Élelmi rost 49 mg
VÍZ
-
Összesen 2443.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 340 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 194 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 105 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 112 micro
-
Kolin: 107 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3584 micro
-
β-crypt 1071 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1821 micro
Összesen
1274
kcal
- 1% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.6 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 27.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 6 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 15 mg
-
Nátrium 0 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.8 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 81.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 119 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
42
kcal
Hozzávalók
-
1 kg szilva
-
1 kg őszibarack
-
1 kg alma
Elkészítés
- Az előre megmosott, megtisztított gyümölcsöt, ledaráljuk, és főni tesszük. Kavarjuk, hogy oda ne égjen.
- Ha minden megpuhult, és kezd pattogni, az edényt betesszük a sütőbe, és csendes lángon addig hagyjuk rotyogni, amíg besűrűsödik. Ez 2-2,1/2 óra. Érdemes letakarni sütőpapírral, hogy a teteje ne bőrözzön meg.
- Miután elérte a kellő sűrűséget, üvegbe rakjuk, és szórunk a tetejére egy nagyon kevés Na-benzoátot (amit használatkor eltávolíthatunk), majd száraz dunsztba tesszük.
- Sütés ideje: 190 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 52
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 8269
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Csiki Piroska
230 recept
Olyant szerettem volna készíteni, amit gyermekkoromban az üzletben árultak Marmaládé néven. Késsel vágható volt. Hát ez nem olyan lett, de finom és sütésálló, nem olvad ki, mint a zselével készített lekvárok. A sütőbe tevés előtt, a felpattogott lekvárt le kell törölni az edény faláról, különben ráég. Még jobb, ha egy olajos papírtörlővel áttöröljük az üresen maradt edény falát. Nem felejtettem el a cukrot, valóban nem kell bele. Nem kötelező a sütőben sütni, folytathatjuk a lángon, de akkor folyamatosan kavarni kell.