Marcipánnal töltött sárgabarack
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
nyihaj
adag
Előkészítés
perc
- 4% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
151 kcal
-
25g marcipán116 kcal
-
50g pálinka116 kcal
-
25g étcsokoládé137 kcal
Összesen
520
kcal
- 4% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
250g aszalt sárgabarack603 kcal
-
100g marcipán462 kcal
-
200g pálinka462 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
Összesen
2073
kcal
- 4% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
38.5g aszalt sárgabarack93 kcal
-
15.4g marcipán71 kcal
-
30.8g pálinka71 kcal
-
15.4g étcsokoládé84 kcal
Összesen
319
kcal
- 4% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 13.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 226.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 98 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68.7 g
-
Cukor 59 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 52.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 113 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 1358 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
520
kcal
- 4% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.4 g
Zsír
-
Összesen 53.6 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 904.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 194 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 226 mg
-
Foszfor 394 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 274.8 g
-
Cukor 235 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 211.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 452 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 5434 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
2073
kcal
- 4% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 8.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 139.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 9 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.3 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 32.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 836 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
319
kcal
Hozzávalók
-
25 dkg aszalt sárgabarack
-
10 dkg marcipán
-
10 dkg étcsokoládé
Elkészítés
- Az aszalt gyümölcsöt beáztatjuk annyi vodkába, pálinkába vagy brandy-be, ami szépen épp ellepi. 12 órát állni hagyjuk.
- Másnap alaposan lecsepegtetjük!
- Éles késsel kis zsebet vágunk a barackokba, amit keskeny csíkokra vágott marcipánnal betöltünk.
- A csokoládét felolvasztjuk, és megforgatjuk benne a betöltött barackokat. Folpackra tesszük a szemeket, és a teljes dermedés után szépen le tudjuk venni őket. Hűtőben tároljuk.
- Receptkönyvben: 58
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1175
- Feltöltés dátuma: 2014. január 16.
Ajánló
Gasztro ajándéknak avagy a magunk örömére :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
nyihaj
120 recept
Zseniálisan egyszerű finomság! Az ihletet - az általam nagyon szeretett rumban eltett gyümölcskompót - rumtropf adta... Mennyiségek nélkül sajnos nem tudtam megadni a receptet, de igazából feléből, negyedéből is megvalósítható a desszert. Én kb. 15-20 db barackot áztattam be, majd töltöttem be marcipánnal, és vontam be csokival. Pálinkával, brandyvel karakánabb lesz a barack, a vodka csak a "végén" érezteti a hatását; ahogy picit, kellemesen zsibbadni kezd az ember szájpadlása... zseniális!