r
Nosalty Logó

Mandulás omlós tészta - alaprecept

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glowaholic
Mandulás omlós tészta - alaprecept
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 434 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 5198 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 448 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 434 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.2 g

Zsír

  • Összesen
    288.9 g
  • Telített zsírsav
    158 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1005 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2146.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    345 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    288 mg
  • Foszfor
    1092 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    583.6 g
  • Cukor
    194 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    184.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2207 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    424 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    476 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    578 micro
Összesen 5198 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 448 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A munkalapon vagy egy nagy tálban szitáljuk össze a száraz anyagokat.
  2. Adjuk hozzá a tojást és apró darabokban a vajat.
  3. A tésztát először morzsolgatva, majd gondosan összegyúrva dolgozzuk össze, hogy lágy, egyenletes tésztát kapjunk.
  4. Osszuk a tésztát háromfelé, és tegyük hűtőbe legalább 4 órára.
  5. A pihentetett tésztát kivajazott kosárkaformákban süssük meg félig (kb. 5-6 perc). Sütéshez súlyozzuk le babbal a tésztát, hogy a tortácskák ne deformálódjanak.
  6. Vegyük ki a babot, és süssük készre a tortácskákat (kb. 4-5 perc alatt), majd hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 122
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9496
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 20.

Ajánló

Kosárkákhoz, pitékhez.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mandulás omlós tészta - alaprecept
Glowaholic 14 recept

Ez a finom mandulás tészta Pierre Hermé receptje, és mindig van pár gombóc belőle a fagyasztómban. A recept szerinti mennyiségből 3 db 21 cm-es pitét, vagy 3x12 omlós tésztakosárkát süthetünk, de kinyújtva keksznek is kiszaggathatjuk, mindenféle maggal, kandírozott gyümölccsel és barna cukorral megszórva még sütés előtt. Ha kosárkát sütök, legalább a tészta szélét így hasznosítom. A választott mérettől függően a sütési idők eltérhetnek, pl. piteformában picit több idő kellhet a sütéshez, míg keksznek kisütve kevesebb is elég.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...