Mandulás omlós tészta - alaprecept
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glowaholic
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 25% Zsír
Összesen
434
kcal
- 7% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 25% Zsír
Összesen
5198
kcal
- 7% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 24.1 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 84 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 178.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.6 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 15.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 184 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 181 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
Összesen
434
kcal
- 7% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 79.2 g
Zsír
-
Összesen 288.9 g
-
Telített zsírsav 158 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 94 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 1005 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2146.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 205 mg
-
Kálcium 345 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 288 mg
-
Foszfor 1092 mg
-
Nátrium 194 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 583.6 g
-
Cukor 194 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 184.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2207 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 214 micro
-
Kolin: 424 mg
-
Retinol - A vitamin: 2168 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 476 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 578 micro
Összesen
5198
kcal
- 7% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 24.9 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 87 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 185.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.3 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 15.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 190 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 187 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 50 micro
Összesen
448
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A munkalapon vagy egy nagy tálban szitáljuk össze a száraz anyagokat.
- Adjuk hozzá a tojást és apró darabokban a vajat.
- A tésztát először morzsolgatva, majd gondosan összegyúrva dolgozzuk össze, hogy lágy, egyenletes tésztát kapjunk.
- Osszuk a tésztát háromfelé, és tegyük hűtőbe legalább 4 órára.
- A pihentetett tésztát kivajazott kosárkaformákban süssük meg félig (kb. 5-6 perc). Sütéshez súlyozzuk le babbal a tésztát, hogy a tortácskák ne deformálódjanak.
- Vegyük ki a babot, és süssük készre a tortácskákat (kb. 4-5 perc alatt), majd hagyjuk kihűlni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 122
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 9505
- Feltöltés dátuma: 2011. február 20.
Ajánló
Kosárkákhoz, pitékhez.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Glowaholic
14 recept
Ez a finom mandulás tészta Pierre Hermé receptje, és mindig van pár gombóc belőle a fagyasztómban. A recept szerinti mennyiségből 3 db 21 cm-es pitét, vagy 3x12 omlós tésztakosárkát süthetünk, de kinyújtva keksznek is kiszaggathatjuk, mindenféle maggal, kandírozott gyümölccsel és barna cukorral megszórva még sütés előtt. Ha kosárkát sütök, legalább a tészta szélét így hasznosítom. A választott mérettől függően a sütési idők eltérhetnek, pl. piteformában picit több idő kellhet a sütéshez, míg keksznek kisütve kevesebb is elég.