Madeleine gluténmentesen
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 3% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 24% Zsír
Összesen
397
kcal
- 3% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 24% Zsír
Összesen
1586
kcal
- 3% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
22.4g csokoládés pudingpor85 kcal
-
24.9g vaj178 kcal
-
24.9g cukor96 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
27.4g tojás34 kcal
Összesen
393
kcal
- 3% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 22.6 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 144 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 256.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 79 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.8 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 24.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 210 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 206 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 122 micro
Összesen
397
kcal
- 3% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.2 g
Zsír
-
Összesen 90.4 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 575 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1024.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 228 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 426 mg
-
Nátrium 315 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 183.4 g
-
Cukor 100 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 97.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 839 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 304 mg
-
Retinol - A vitamin: 826 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 158 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 487 micro
Összesen
1586
kcal
- 3% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 22.5 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 143 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 254.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.6 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 24.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 209 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 205 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 121 micro
Összesen
393
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tojásokat és a cukrot robotgéppel habosra keverjük, majd apránként belekeverjük a pudingot.
- A vajat mikróban felolvasztjuk, és hozzáadjuk cukros masszához.
- A csomómentesre kevert tésztát 10 percre hűtőbe tesszük, hogy sűrűsödjön egy kicsit.
- A kihűlt tésztát a szilikonos madeleine formába kanalazzuk.
- Előmelegített sütőben 190 fokon 10-15 percig sütjük.
- Tálaláskor egy kis porcukorral megszórjuk.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 48
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 5242
- Feltöltés dátuma: 2013. március 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A kellemes hangzású francia süteménnyel először egyetemista koromban találkoztam. Bevallom, Marcel Proust Az eltűnt idő nyomában című regényében mindig csak a süteményes jelenetig jutottam el, amely oly híressé vált a könyvből. Az elbeszélő egy madeleine-nek nevezett süteményt merít a teájába, és az íze felidézi a gyermekéveinek hangulatát. Hol találkoztam újra ezzel a süteménnyel? Egyik este örömsütést csináltunk, nagynéném csak annyit mondott, készítünk madeleine-t, tetszeni fog neked. A lisztet, Heni ötletére kicseréltük pudingra, így gluténmentes lett a francia finomság. A madeleine-nek, ami húsz perc alatt elkészült, rá fél órára már csak morzsája maradt.