Madártej Glaser konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 14% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
258
kcal
- 14% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
517
kcal
- 14% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.1 g
Zsír
-
Összesen 8.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 542.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 255 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 169 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.3 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 36.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 142 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 243 micro
Összesen
258
kcal
- 14% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.2 g
Zsír
-
Összesen 17.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1084.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 511 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 192 mg
-
Nátrium 338 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.7 g
-
Cukor 56 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 73.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 155 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 284 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 487 micro
Összesen
517
kcal
- 14% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 3.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 197.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 35 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.3 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 13.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 89 micro
Összesen
94
kcal
Elkészítés
- A tejet egy lábasba öntjük, hozzáadunk 1 ek cukrot. A vaníliarudat kettévágjuk, a magokat kikaparjuk, és mindkettőt a tejhez adjuk. Felfőzzük.
- A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük. Apránként hozzáadunk 1 ek cukrot.
- Hideg vízbe mártott evőkanál segítségével a habból galuskákat formázunk, és a fövő tejre rakjuk. Kb. 3 percig főzzük, majd a galuskákat megforgatjuk, és további 3 percig főzzük.
- A galuskákat szűrőkanál segítségével kiszedjük a tejből, és hűlni hagyjuk.
- A tojássárgákat elkeverjük 2 ek cukorral, apránként hozzáadjuk az átszűrt tejet, amiben a galuskák főttek, visszaöntjük a lábasba, és lassú tűzön állandó keverés mellett felforrósítjuk, míg a krém elkezd sűrűsödni (a krémnek nem szabad főnie). A krémet hidegre tesszük.
- A kihűlt vaníliakrémet osszuk tálkákba, tegyük rá a megfőtt habot. Jól lehűtve tálaljuk.
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 59
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 1709
- Feltöltés dátuma: 2020. július 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A desszertet tálalás előtt megszórhatjuk aranybarnára pirított mandulapehellyel is.