r
Nosalty Logó

Limoncello házilag

0,0

0 ÉRTÉKELÉS63 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
P.
Limoncello házilag
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Az 1. változathoz

A 2. változathoz

1027
Kalória
2.3g
Fehérje
52.9g
Szénhidrátok
0.6g
Zsír
430.4g
Víz
-
Koleszterin
5.9g
Rost
38.5g
Cukor
  • 0% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 0% Zsír

Az 1. változathoz

A 2. változathoz

Összesen 1027 kcal
  • 0% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 0% Zsír

Az 1. változathoz

A 2. változathoz

Összesen 12335 kcal
  • 0% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 0% Zsír

Az 1. változathoz

A 2. változathoz

Összesen 130 kcal
  • 0% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.9 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    430.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 1027 kcal
  • 0% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1591.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    718 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    474 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    635 g
  • Cukor
    462 mg
  • Élelmi rost
    71 mg

Víz

  • Összesen
    5165.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1337 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    278 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    505 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    278 micro
Összesen 12335 kcal
  • 0% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    5 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    54.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 130 kcal

Elkészítés

Az 1. változathoz

  1. A citromokat nagyon vékonyan, hogy csak a sárga részt szedjük le, meghámozzuk. A fehér résztnem. Például jó éles krumplipucolóval.
  2. 1 literes üvegekbe pakoljuk-nyomkodjuk, mindkét üvegbe 7-7 citromot pucolunk bele.
  3. Felöntjük a vodkával vagy szesszel, az üveget lezárjukés két hétig sötét, hűvös helyen állni hagyjuk.
  4. Két hét után elkészítjük a szirupot: a vízben felolvasztjuk a cukrot, majd hagyjuk kihűlni és a mennyiséget elfelezve a két üvegbe töltjük.
  5. Újabb 2 hétig állni hagyjuk, közben néha érdemes megforgatni, kicsit megrázogatni őket. (Elvileg már ekkor is fogyasztható, de a plusz cukros oldatban eltöltött 2 hét segít jobban összeérni az ízeknek.) Ekkor kóstoljuk meg, ha még édesebben vagy kevésbé alkoholosan szeretnénk, plusz víz vagy cukros szirup óvatos adagolásával beállíthatjuk a nekünk leginkább tetsző ízt vagy az alkohol fokát.
  6. Ha a két hét letelt, színezetlen, fehér papírtörlőt vagy kávéfiltert teszünk egy tölcsérbe és azon keresztül lassan átszűrjük a végleges üvegbe.
  7. Jégre téve, jól lehűtve fogyasztjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc

Még mindig tart a citrom-szerelem, ami a sós citromnál és a vele készült receptnél kezdődött és még folytatódik is. Születésnapra készült a házi limoncello. Jóuram legjobb barátja, emellett sógora épp a 45-öt ünnepelte. Ő az, akit elég nehéz meglepni, mindig fejtörést okoz, minek is örülne. Mivel lelkes, de mértékes gyűjtője mindenféle finom italnak, így azon kezdtünk el gondolkozni, hogyan is lehetne valamit házilag otthon előállítani. Így esett a választás a limoncellora, amihez csak citrom kell és tiszta szesz. Természetesen a patikusnak a szemébe nevettünk, amikor 1 dl-t kb. 900 forintnak megfelelő összegért akart eladni (itt Németországban szabadárasak a patikák és a legdrágább bevásárlóhelynek számít mondjuk Dolce & Gabbana után), ezért egyszerűen megvettünk 2 üveg vodkát, aminek nem is kell annyi higítás, hiszen eleve már csak 40%-os. Hogy miért még éppen zöld citrom? Nos, a recept, amit egy capri-i manufaktúra honlapján találtunk, azt mondja, ettől lesz szebb a színe és teltebb az íze is, mert a héj az üvegben érik meg. Szkeptikus voltam ugyan, de épp ezért két üveggel készítettünk. Egyet már érett sárga citromból, egyet pedig a még zöld, félig éretlenből. A különbség már az első percben meglátszott, ahogy az alkoholt a citromhéjra öntöttük: a még zöldes-sárgás citrom azonnal pompás színt eresztett, ehhez a sárga citromnak egy egész nap kellett utána. A végszót a kóstolás mondta ki: teltebb az íze a még kicsit éretlen citrom héjából készültnek - de be kell valljam, a másik is fergetegesen finom. Ha nem lett volna egymás mellett a kettő, hogy különbséget próbáljunk meg tenni, nem ment volna. Hát, így készült el a limoncellonk, azóta bizony gyakran kortyolgatjuk, mindannyiszor mosolyogva, hogy ez bizony a mi "pincénkből" származik. Sok szeretettel a Smith-eknek, akik nagy limoncello rajongók! Ehhez kapcsolódó recept hamarosan.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Baileys házilag

Ha szeretitek az édes-selymes krémlikőröket, akkor az idei karácsonyi ajándékotok magatoknak legyen az, hogy elkészítitek házilag. Ugyanis sokkal-sokkal finomabb és aromásabb lesz, ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!