r
Nosalty Logó

Libamájas pöttyös ravioli

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Évi néni
Libamájas pöttyös ravioli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 39% Zsír

A piros tésztához

A fehér tésztához

A töltelékhez és a tálaláshoz

Összesen 1532 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 39% Zsír

A piros tésztához

A fehér tésztához

A töltelékhez és a tálaláshoz

Összesen 6123 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 39% Zsír

A piros tésztához

A fehér tésztához

A töltelékhez és a tálaláshoz

Összesen 433 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    24.1 g

Zsír

  • Összesen
    132.4 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    640 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1226.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    542 mg
  • Nátrium
    335 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    113.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9321 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    54 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    779 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9309 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 1532 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    96.5 g

Zsír

  • Összesen
    529.7 g
  • Telített zsírsav
    146 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    288 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    2560 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4906.6 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    453 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    131 mg
  • Magnézium
    449 mg
  • Foszfor
    2170 mg
  • Nátrium
    1341 mg
  • Réz
    32 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    274 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    455.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37284 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    216 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3116 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37236 micro
  • α-karotin
    68 micro
  • β-karotin
    486 micro
  • β-crypt
    112 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 6123 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    37.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    346.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2635 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    220 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2632 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 433 kcal

Hozzávalók

A piros tésztához

A fehér tésztához

A töltelékhez és a tálaláshoz

Elkészítés

A piros tésztához

  1. A céklát megtisztítjuk, a züldségpucolóval keskeny lapokra szeleteljük, kevés vízzel megfőzzük.
  2. A libamájat fűszerezés nélkül egy olyan edényben tesszük fel sütnilibazsírban,hogy a zsír teljesen ellepje a májat. A lehető legkisebb lángon sütjük kb. fél órát, sütjük, míg a máj kívülről el kezd pirosodni, és ha megszúrjuk, már nem jön belőle vér. A megsült májat 2-3 mm-es szeletekre vágjuk.
  3. Mindkét tésztát összegyúrjuk, fóliába tekerve 1/4 - 1/2 órára hűtőbe tesszük pihenni.
  4. A pihentetés után a tésztákat alaposan kilisztezett deszkán vagy munkalaponkinyújtjuk kb. 1 mm vastagra, és valamilyen tetszőleges eszközzel kis köröket vágunk belőle (én egy linzer szaggatót használtam a hatékonyság miatt,mert így azonnal 3 kört tudtam kivágni), majd a kis tésztaköröket az ellenkező színű tésztába helyezzük vissza, és azzal együtt nyújtjuk tovább (jó, ha van tésztanyújtó gépünk).
  5. 12 cm átmérőjű ravioli készítővel köröket vágunk ki a tésztából, majd a közepébe helyezünk egy szelet májat, rá egy aszalt szilvát, és a tésztakészítővel a széleit összenyomjuk.
  6. Lobogó, sós vízben 2 perc alatt megfőzzük a tésztát (mindig csak keveset, hogy ne ragadjanak össze, és ne hűtsék le a vizet).
  7. Leszűrjük, leöblítjük, és én visszatettem abba az edénybe, amiben a zsír volt, és 1 kanálnyi maradt benne. Ebben megforgatjuk, és tálaljuk.
  8. Tálalásnál lilahagyma chutneyt adunk hozzá, a vékony céklaszeletekkel díszítjük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2709
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Libamájas pöttyös ravioli
Évi néni 1830 recept

Tudom, hogy a libamájhoz tokaji aszú illik, de az nekem nem volt, viszont volt minden másom itthon. Elmondhatom, hogy a vörösborban sült lilahagyma ugyanolyan finom volt vele és az aszalt szilvával. Tehát nincs kőbe vésve. Nem az az étel, amit heti szinten bevállalnék, de annyira izgatott a pöttyös tészta, amit a tisztatészta.blog.hu-n láttam, hogy kényszert éreztem az elkészítésére. Családom szerte széjjel, gyerek táborozik, apa dolgozik, anya pöttyös tésztát főz. Ideális volt az idő, talán leszámítva a kint tomboló kánikulát, de a dolog már el volt döntve. Így utólag nagyon boldog és elégedett vagyok, hogy elkészítettem ezt a szépséges ízbombát. (Szerintem nem utoljára.)

Hozzávalók

A piros tésztához

A fehér tésztához

A töltelékhez és a tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...