Libamájas pöttyös ravioli
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 39% Zsír
A piros tésztához
-
25g durumliszt85 kcal
-
13g cékla4 kcal
A fehér tésztához
-
25g durumliszt85 kcal
-
13g víz0 kcal
A töltelékhez és a tálaláshoz
-
100g libamáj133 kcal
-
125g libazsír1125 kcal
-
30g aszalt szilva72 kcal
-
13g cékla4 kcal
-
11g chutney24 kcal
Összesen
1532
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 39% Zsír
A piros tésztához
-
100g durumliszt339 kcal
-
50g cékla14 kcal
A fehér tésztához
-
100g durumliszt339 kcal
-
50g víz0 kcal
A töltelékhez és a tálaláshoz
-
400g libamáj532 kcal
-
500g libazsír4500 kcal
-
120g aszalt szilva288 kcal
-
50g cékla14 kcal
-
45g chutney97 kcal
Összesen
6123
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 39% Zsír
A piros tésztához
-
7.1g durumliszt24 kcal
-
3.5g cékla1 kcal
A fehér tésztához
-
7.1g durumliszt24 kcal
-
3.5g víz0 kcal
A töltelékhez és a tálaláshoz
-
28.3g libamáj38 kcal
-
35.3g libazsír318 kcal
-
8.5g aszalt szilva20 kcal
-
3.5g cékla1 kcal
-
3.2g chutney7 kcal
Összesen
433
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 39% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
C vitamin:
-
Kolin:
Fehérje
-
Összesen 24.1 g
Zsír
-
Összesen 132.4 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 72 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 640 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1226.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 113 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 33 mg
-
Magnézium 112 mg
-
Foszfor 542 mg
-
Nátrium 335 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68.5 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 113.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9321 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 54 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 779 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 9309 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 122 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44 micro
Összesen
1532
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 39% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
C vitamin:
-
Kolin:
Fehérje
-
Összesen 96.5 g
Zsír
-
Összesen 529.7 g
-
Telített zsírsav 146 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 288 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 58 g
-
Koleszterin 2560 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4906.6 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 453 mg
-
Kálcium 304 mg
-
Vas 131 mg
-
Magnézium 449 mg
-
Foszfor 2170 mg
-
Nátrium 1341 mg
-
Réz 32 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 274 g
-
Cukor 73 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 455.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37284 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 216 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 72 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 42 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3116 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 37236 micro
-
α-karotin 68 micro
-
β-karotin 486 micro
-
β-crypt 112 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 178 micro
Összesen
6123
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 39% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
C vitamin:
-
Kolin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 37.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 181 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 346.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 153 mg
-
Nátrium 95 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.4 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 32.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2635 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 15 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 220 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 2632 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13 micro
Összesen
433
kcal
Hozzávalók
A piros tésztához
-
10 dkg durumliszt
A fehér tésztához
-
10 dkg durumliszt
-
0.5 dl víz
A töltelékhez és a tálaláshoz
-
40 dkg libamáj
-
50 dkg libazsír
-
12 dkg aszalt szilva
Elkészítés
A piros tésztához
- A céklát megtisztítjuk, a züldségpucolóval keskeny lapokra szeleteljük, kevés vízzel megfőzzük.
- A libamájat fűszerezés nélkül egy olyan edényben tesszük fel sütnilibazsírban,hogy a zsír teljesen ellepje a májat. A lehető legkisebb lángon sütjük kb. fél órát, sütjük, míg a máj kívülről el kezd pirosodni, és ha megszúrjuk, már nem jön belőle vér. A megsült májat 2-3 mm-es szeletekre vágjuk.
- Mindkét tésztát összegyúrjuk, fóliába tekerve 1/4 - 1/2 órára hűtőbe tesszük pihenni.
- A pihentetés után a tésztákat alaposan kilisztezett deszkán vagy munkalaponkinyújtjuk kb. 1 mm vastagra, és valamilyen tetszőleges eszközzel kis köröket vágunk belőle (én egy linzer szaggatót használtam a hatékonyság miatt,mert így azonnal 3 kört tudtam kivágni), majd a kis tésztaköröket az ellenkező színű tésztába helyezzük vissza, és azzal együtt nyújtjuk tovább (jó, ha van tésztanyújtó gépünk).
- 12 cm átmérőjű ravioli készítővel köröket vágunk ki a tésztából, majd a közepébe helyezünk egy szelet májat, rá egy aszalt szilvát, és a tésztakészítővel a széleit összenyomjuk.
- Lobogó, sós vízben 2 perc alatt megfőzzük a tésztát (mindig csak keveset, hogy ne ragadjanak össze, és ne hűtsék le a vizet).
- Leszűrjük, leöblítjük, és én visszatettem abba az edénybe, amiben a zsír volt, és 1 kanálnyi maradt benne. Ebben megforgatjuk, és tálaljuk.
- Tálalásnál lilahagyma chutneyt adunk hozzá, a vékony céklaszeletekkel díszítjük.
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2709
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Tudom, hogy a libamájhoz tokaji aszú illik, de az nekem nem volt, viszont volt minden másom itthon. Elmondhatom, hogy a vörösborban sült lilahagyma ugyanolyan finom volt vele és az aszalt szilvával. Tehát nincs kőbe vésve. Nem az az étel, amit heti szinten bevállalnék, de annyira izgatott a pöttyös tészta, amit a tisztatészta.blog.hu-n láttam, hogy kényszert éreztem az elkészítésére. Családom szerte széjjel, gyerek táborozik, apa dolgozik, anya pöttyös tésztát főz. Ideális volt az idő, talán leszámítva a kint tomboló kánikulát, de a dolog már el volt döntve. Így utólag nagyon boldog és elégedett vagyok, hogy elkészítettem ezt a szépséges ízbombát. (Szerintem nem utoljára.)