Levendulás linzer
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 28% Zsír
Összesen
684
kcal
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 28% Zsír
Összesen
2734
kcal
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 28% Zsír
Összesen
456
kcal
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 42 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 409.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 89 mg
-
Foszfor 255 mg
-
Nátrium 9 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 76.5 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 21.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 342 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 336 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 83 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 165 micro
Összesen
684
kcal
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.8 g
Zsír
-
Összesen 168.1 g
-
Telített zsírsav 102 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 430 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1639.5 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 153 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 357 mg
-
Foszfor 1021 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 306 g
-
Cukor 85 mg
-
Élelmi rost 40 mg
VÍZ
-
Összesen 86.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1368 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 92 micro
-
Kolin: 133 mg
-
Retinol - A vitamin: 1342 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 331 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 660 micro
Összesen
2734
kcal
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 28 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 273.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 170 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 14.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 228 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 224 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 55 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 110 micro
Összesen
456
kcal
Hozzávalók
-
30 dkg teljes kiőrlésű liszt
-
20 dkg vaj
-
4 ek méz
Elkészítés
- Előmelegítjük a sütőt.
- A lisztet összekeverjük a levendulavirággal, összemorzsoljuk a vajjal. Ezután hozzáadjuk a mézet, és sima tésztává gyúrjuk. Ha a méz miatt ragadós lenne a tészta, egy kis lisztet adhatunk hozzá.
- Alaposan meglisztezett deszkán kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk. (Vagy kis golyókat formálunk belőle és kicsit lelapogatjuk...)
- Sütőpapírral bélelt tepsin közepes lángon kisütjük (vigyázzunk, könnyen megég!). Nyugodtan kinyithatjuk közben a sütőt, nem esik össze.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 8 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2697
- Feltöltés dátuma: 2012. január 27.
Ajánló
Azoknak ajánlom, akik egy egyszerű tésztát szeretnének feldobni. Könnyű elkészíteni, mégis kicsit pikáns, garantált siker a végeredmény. :-)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A tihanyi levendula fesztivál ihletett meg... Mindenféle levendulás különlegességet láttam, gondoltam, egy egyszerű omlós tésztát sem ronthat el... Hát nem. ;-)