Levendulás cukkinilekvár
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
368
kcal
- 1% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
1474
kcal
- 1% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 286.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 77 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 92.7 g
-
Cukor 86 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 285.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 78 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 287 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5054 micro
Összesen
368
kcal
- 1% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.5 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1147.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 225 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 193 mg
-
Foszfor 404 mg
-
Nátrium 309 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 370.7 g
-
Cukor 346 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1141.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 98 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 313 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 258 micro
-
Kolin: 104 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 1148 micro
-
β-crypt 54 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20217 micro
Összesen
1474
kcal
- 1% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.8 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 62.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 22 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.2 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 63 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1102 micro
Összesen
80
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A cukkiniket meghámozzuk, magjaikat eltávolítjuk és lereszeljük.
- A jól megmosott citromokat meghámozzuk úgy, hogy a fehér részt is eltávolítjuk róla. Négyfelé vágjuk a citromokat, kimagozzuk, és felkockázzuk.
- A lereszelt cukkinit, a felkockázott citromokat egy főzőedénybe tesszük, és közepes lángon felforraljuk.
- Adjuk hozzá a cukrot, a dzsemfixet és a levendulavirágot.
- Addig főzzük, amíg egy hideg tálkára cseppentve már nem folyik a lekvár.
- A befőttes üvegeket forró vizes tepsibe állítjuk, így nem fognak szétpattanni a forró lekvártól.
- Amint jónak találjuk a lekvárt, levesszük a tűzről, és tiszta üvegekbe töltjük, majd lezárjuk csavaros tetővel, és kb. 5 percre fejtetőre állítjuk. Hagyjuk kihűlni (dunsztolni nem szükséges), majd a végleges helyére tesszük.
- Ebből a mennyiségből nem lesz teljesen tele 2 db 700 ml-s üveg.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 93
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 5986
- Feltöltés dátuma: 2012. július 14.
Ajánló
Linzerkarikák töltéséhez, palacsintához nagyon finom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Gondoltam egyet: a kertben növögető cukkinikkel kezdeni kell valamit, mert ennyit nem érdemes lefagyasztani főzeléknek. Tavaly bukkantam rá a Receptlap.hu-n, hogy cukkiniből készülhet lekvár is, így kipróbáltam az idén. Természetesen lehet levendula nélkül is készíteni, nálam most potyog mindenbe a befőzések során, mert most kísérleteztem vele. A blogomban bővebben olvashattok a lekvár készítéséről.