r
Nosalty Logó

Lecsós tészta miggy konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Lecsós tészta miggy konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

739
Kalória
24.5g
Fehérje
139.1g
Szénhidrátok
8.6g
Zsír
332.2g
Víz
150g
Koleszterin
8.4g
Rost
6.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 739 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 4432 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 143 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    24.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    603.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    313 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    332.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    102 micro
  • β-karotin
    646 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    1715 micro
  • Lut-zea
    884 micro
Összesen 739 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    146.7 g

Zsír

  • Összesen
    51.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3623.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    414 mg
  • Kálcium
    453 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    404 mg
  • Foszfor
    1879 mg
  • Nátrium
    429 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    834.5 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

Víz

  • Összesen
    1993.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    735 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    865 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    549 micro
  • Kolin:
    902 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    614 micro
  • β-karotin
    3877 micro
  • β-crypt
    92 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    5303 micro
Összesen 4432 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    64.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    334 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 143 kcal

Elkészítés

  1. A lisztet deszkára borítjuk, közepébe mélyedést készítünk, és beleütjük a tojásokat. A víz felét is hozzáadjuk, nekilátunk az összegyúrásnak. Addig adagoljuk a maradék vizet összegyúrás közben, amíg jól gyúrható, félkemény tésztát kapunk. A víz szükséges mennyisége a liszt minőségétől függ.
  2. Két lapba, 2 mm vastagra kinyújtjuk, és asztalterítőre terítjük száradni. Kb. 1,5 óra alatt vághatóra megszárad. (Minél keményebb a tészta, annál hamarabb szárad!)
  3. Közben elkészítjük a lecsót: a megtisztított vöröshagymát apróra vágjuk, a paprikát kicsumázzuk, és a paradicsommal együtt kis darabokra vágjuk. 2 evőkanál olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd a paprikát és a paradicsomot hozzáadva megfuttatjuk. Ízlés szerint sózzuk, és 1,5 dl vizet öntünk hozzá. 20 perc alatt készre főzzük.
  4. Nagyobb fazékban2 evőkanál sóval vizet melegítünk. Közben a megszáradt tésztát /nem ropogósra száradt, csak a külseje szárazabb/ 4 cm széles csíkokra vágjuk, egymásra fektetjük a csíkokat, majd 2 mm-es metéltre vágjuk.
  5. Ha felforrt a víz, a metéltet 2 adagban kifőzzük. Az első felét beletéve forrás után 3 percig főzzük, majd szűrővel egy nagyobb edénybe tesszük, kevés olajjal meglocsolva átkeverjük. A második felét hasonlóan kifőzzük, de ezt már leszűréskor hideg vízzel leöblítjük, és hozzátesszük az előző adaghoz. Elkevergetjük néhányszor, hogy ne álljon össze.
  6. Tálaláskor a lecsót ízlés szerinti mennyiségben tesszük a tésztára.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 45 perc

Ha már unjuk az édes mácsikot, akkor készítem el a lecsós tésztát. Télen is megoldható az elkészítése, paprikaszezonban elkészítek nagyobb mennyiséget a lecsóból, és adagonként lefagyasztom. Isteni jó, könnyen csúszik lefele...

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Lazacos rakott tészta

Lazac sosem volt még ennyire megérős, mint ebben a szaftos rakott tésztában. Könnyed krémességével tökéletesen ellensúlyozza majd az ünnepi asztalra pakolt nehezebbnél nehezebb ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hatlapos Eszterházy-torta

A burgenlandi kirándulásunk után szereztem meg a receptet, nem is akárhonnan, az Eszterházy szakácskönyvből. Ennek ellenére nem állítom, hogy ez az eredeti, hiszen máig tisztázatlan, ...

Zserbószelet cukormentesen

Ha szeretnénk egy cukormentes alternatívát a zserbóra, amit ráadásul sütni sem kell és még vegán is, akkor itt egy szuper recept! Nem kell izgulni, ízben mennyei lesz.

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!