r
Nosalty Logó

Lecsóleves

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
kulcsarpisti
Lecsóleves
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

482
Kalória
16.9g
Fehérje
32.8g
Szénhidrátok
33.9g
Zsír
597.9g
Víz
-
Koleszterin
11.6g
Rost
18.5g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 482 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 4820 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 62 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1166.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    873 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    597.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    233 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    254 micro
  • β-karotin
    1429 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1135 micro
Összesen 482 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    168.6 g

Zsír

  • Összesen
    338.7 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11666.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    708 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    714 mg
  • Foszfor
    1471 mg
  • Nátrium
    8725 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    327.9 g
  • Cukor
    185 mg
  • Élelmi rost
    116 mg

Víz

  • Összesen
    5979.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1296 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    76 mg
  • C vitamin:
    2327 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    396 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    956 micro
  • Kolin:
    399 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2537 micro
  • β-karotin
    14289 micro
  • β-crypt
    172 micro
  • Likopin
    51460 micro
  • Lut-zea
    11352 micro
Összesen 4820 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    77.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    668 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 62 kcal

Elkészítés

  1. Mindent alaposan megmosunk, a paprikát kicsumázzuk, és mindet vékony csíkokra vágunk, a kolbászt felkarikázzuk.
  2. Lábasban kevés olajat hevítünk, majd a hagymát rövid ideig dinszteljük, és hozzáadjuk a kolbászt, amit lepirítunk. Ezután a paprikát és a paradicsomot, illetve a padlizsánt tesszük hozzá, sózzuk, borsozzuk. Készre főzzük (nem szét, csak annyira, mint a lecsót szoktuk).
  3. Vizet nem nagyon adunk hozzá, mert a paprika is és a paradicsom is sok levet enged. De ha nem lenne elég leveses, akkor természetesen pótoljuk.
  4. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 45 perc

Az idei első fagyok megcsípték a kertben hagyott paprikát és paradicsomot. Le kellett szedni, menteni a menthetőt. Mivel aznapra semmi halaszthatatlan dolgom nem volt, nekiálltam egy újabb adag lecsónak. Így télire lesz bőven. A befőzés végére maradt két üvegem.Egy kisebb és egy nagyobb. A maradék lecsó a kis üvegbe sok lett volna, a nagyba pedig kevés. Mivel viszont az elmúlt napokban már kétszer is ettünk lecsót, nem szerettem volna megint ezt enni. De akkor mit csináljak a maradékkal? Este fél kilenckor, hogy honnan jött az ötlet nem tudom, de gyorsan előkaptam a hagymát, a kolbászt, és mivel mindig is imádtam a lecsó levét, nekiláttam a kolbászos lecsónak, kevés vízzel felöntöttem és ráfűszereztem. A lecsóban az a jó, hogy akár tököt, akár padlizsánt is bele lehet tenni, mert nagyon finom lesz tőle. Most csak padlizsánt használtam. Miután kész lett, a lányom szobájába bevittem egy tányérral, hogy kóstolja meg. Nem akarta kóstolni. Kértem, hogy csak egy kanállal egyen. Majd miután kóstolt, kivette a tányért a kezemből, és közölte, hogy a tányért majd kihozza. Kihozta, de üresen.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Olasz rakott kel

Olasz recept alapján, de érdekességképpen nem paradicsomosan készült ez a rakott kel. Rizs helyett burgonya, húsféleségként pedig szárított, füstölt sonka került benne. A sajtoktól ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Tejfölös-sonkás rakott tészta

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy étel, úgy hívták, hogy Szofilli fusilli. Nevét alkotójáról, azaz rólam és a felhasznált tésztáról, a fusilliról kapta. Talán  ez volt az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!