- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
50g gyulai kolbász226 kcal
-
300g paprika49 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
140g padlizsán33 kcal
-
68g vöröshagyma25 kcal
-
13g napraforgó olaj113 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
500g gyulai kolbász2260 kcal
-
3000g paprika492 kcal
-
2000g paradicsom360 kcal
-
1400g padlizsán333 kcal
-
680g vöröshagyma248 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
6.5g gyulai kolbász29 kcal
-
38.9g paprika6 kcal
-
25.9g paradicsom5 kcal
-
18.2g padlizsán4 kcal
-
8.8g vöröshagyma3 kcal
-
1.7g napraforgó olaj15 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.9 g
Zsír
-
Összesen 33.9 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1166.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 147 mg
-
Nátrium 873 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.8 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 597.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 130 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 233 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 96 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 254 micro
-
β-karotin 1429 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 1135 micro
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 168.6 g
Zsír
-
Összesen 338.7 g
-
Telített zsírsav 99 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 51 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11666.2 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 708 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 714 mg
-
Foszfor 1471 mg
-
Nátrium 8725 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 327.9 g
-
Cukor 185 mg
-
Élelmi rost 116 mg
VÍZ
-
Összesen 5979.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1296 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 76 mg
-
C vitamin: 2327 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 396 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 33 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 956 micro
-
Kolin: 399 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2537 micro
-
β-karotin 14289 micro
-
β-crypt 172 micro
-
Likopin 51460 micro
-
Lut-zea 11352 micro
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 4.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 151.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 19 mg
-
Nátrium 113 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 77.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 33 micro
-
β-karotin 185 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 668 micro
-
Lut-zea 147 micro
Hozzávalók
-
2 kg paradicsom
-
5 kis db padlizsán
-
4 nagy db vöröshagyma
-
1.5 dl napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Mindent alaposan megmosunk, a paprikát kicsumázzuk, és mindet vékony csíkokra vágunk, a kolbászt felkarikázzuk.
- Lábasban kevés olajat hevítünk, majd a hagymát rövid ideig dinszteljük, és hozzáadjuk a kolbászt, amit lepirítunk. Ezután a paprikát és a paradicsomot, illetve a padlizsánt tesszük hozzá, sózzuk, borsozzuk. Készre főzzük (nem szét, csak annyira, mint a lecsót szoktuk).
- Vizet nem nagyon adunk hozzá, mert a paprika is és a paradicsom is sok levet enged. De ha nem lenne elég leveses, akkor természetesen pótoljuk.
- Jó étvágyat!
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 11
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 4476
- Feltöltés dátuma: 2013. október 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Az idei első fagyok megcsípték a kertben hagyott paprikát és paradicsomot. Le kellett szedni, menteni a menthetőt. Mivel aznapra semmi halaszthatatlan dolgom nem volt, nekiálltam egy újabb adag lecsónak. Így télire lesz bőven. A befőzés végére maradt két üvegem.Egy kisebb és egy nagyobb. A maradék lecsó a kis üvegbe sok lett volna, a nagyba pedig kevés. Mivel viszont az elmúlt napokban már kétszer is ettünk lecsót, nem szerettem volna megint ezt enni. De akkor mit csináljak a maradékkal? Este fél kilenckor, hogy honnan jött az ötlet nem tudom, de gyorsan előkaptam a hagymát, a kolbászt, és mivel mindig is imádtam a lecsó levét, nekiláttam a kolbászos lecsónak, kevés vízzel felöntöttem és ráfűszereztem. A lecsóban az a jó, hogy akár tököt, akár padlizsánt is bele lehet tenni, mert nagyon finom lesz tőle. Most csak padlizsánt használtam. Miután kész lett, a lányom szobájába bevittem egy tányérral, hogy kóstolja meg. Nem akarta kóstolni. Kértem, hogy csak egy kanállal egyen. Majd miután kóstolt, kivette a tányért a kezemből, és közölte, hogy a tányért majd kihozza. Kihozta, de üresen.