r
Nosalty Logó

Krumplis tészta 3.

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Krumplis tészta 3.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 481 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2889 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 169 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    542.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    138.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    350 micro
  • β-crypt
    82 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    275 micro
Összesen 481 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.3 g

Zsír

  • Összesen
    101.7 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3256.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    250 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    404 mg
  • Foszfor
    1361 mg
  • Nátrium
    979 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    412.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    832 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    160 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    977 micro
  • Kolin:
    240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    2102 micro
  • β-crypt
    495 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1653 micro
Összesen 2889 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 169 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, és megfőzzük sós vízben, ha kész, leöntjük róla a vizet, félretesszük.
  2. A tésztát is megfőzzük sós vízben, amikor kész, azt is lecsepegtetjük, és félretesszük.
  3. Egy serpenyőben felolvasztjuk a zsírt.
  4. Amikor a zsír sisteregni kezd, beledobjuk a kockákra vágottbacont, és zsírjára sütjük.
  5. Ezután rádobjuk a vöröshagymát, pár percig fedő alatt dinszteljük, majd a fedőt levéve aranysárgára pirítjuk.
  6. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a pirospaprikát, és jól elkeverjük.
  7. Ezután hozzáadjuk a darált pirospaprikát is, és azt is elkeverjük.
  8. Amikor készen vagyunk vele, ráöntjük a főtt burgonyára, összekavarjuk jól, s közben a burgonyát egy fakanállal összetörjük /nekrumplitörővel!/, de ne massza-szerűre, hanem nagyobb darabosra. A puhábbak úgyis pépesebbek lesznek, viszont a keményebbek darabosabbak maradnak, s ettől a tésztán is lesz krumplis bevonat, de lesznek benne finom krumplidarabok is.
  9. Amikor megvagyunk, hozzákeverjük a tésztát is lazán, hogy az ne törjön össze.
  10. Ízlés szerint megborsozzuk őrölt színesborssal, ha kell, még utánasózunk, és tálalhatjuk is.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 835
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 168755
  • Feltöltés dátuma: 2009. április 15.

Ajánló

Ajánlunk hozzá finom savanyúságokat, csemege-, vagy kovászos uborkát, gyöngyhagymát, vagy bármit. Ki mit szeret.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kicsit szokatlannak tűnhet, hogy ennyire külön-külön készítünk el mindent, de ez azért alakult ki, mert így nem lesz ázottas jellege a tésztának és a krumplinak, sokkal karakteresebb lesz az íze, amit a füstölt bacon csak tovább emel, valamint a paprikás szaft színe sem vész el, mert a paprika nem lúgozódik ki a víztől és gyönyörű étvágygerjesztő piros marad. A gyerkőcnél nálunk ez az étel a Top 5-ben van... :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...