adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
58g csuszatészta216 kcal
-
167g burgonya96 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
75 kcal
-
20g bacon79 kcal
-
0g paprikakrém0 kcal
-
4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
Összesen
481
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
350g csuszatészta1299 kcal
-
1000g burgonya578 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
50g mangalica zsír451 kcal
-
120g bacon472 kcal
-
2g paprikakrém0 kcal
-
23 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
Összesen
2889
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
20.5g csuszatészta76 kcal
-
58.5g burgonya34 kcal
-
10.5g vöröshagyma4 kcal
-
2.9g mangalica zsír26 kcal
-
7g bacon28 kcal
-
0.1g paprikakrém0 kcal
-
0.5g fűszerpaprika1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
Összesen
169
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.4 g
Zsír
-
Összesen 17 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 542.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 227 mg
-
Nátrium 163 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 138.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 163 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 350 micro
-
β-crypt 82 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 275 micro
Összesen
481
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 80.3 g
Zsír
-
Összesen 101.7 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 127 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3256.7 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 250 mg
-
Kálcium 227 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 404 mg
-
Foszfor 1361 mg
-
Nátrium 979 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 412.1 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 832 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 210 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 160 mg
-
D vitamin: 70 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 39 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 977 micro
-
Kolin: 240 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 48 micro
-
β-karotin 2102 micro
-
β-crypt 495 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1653 micro
Összesen
2889
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 190.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 48.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 123 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 97 micro
Összesen
169
kcal
Hozzávalók
-
1 kg burgonya
-
5 dkg mangalica zsír
-
2 ek fűszerpaprika
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, és megfőzzük sós vízben, ha kész, leöntjük róla a vizet, félretesszük.
- A tésztát is megfőzzük sós vízben, amikor kész, azt is lecsepegtetjük, és félretesszük.
- Egy serpenyőben felolvasztjuk a zsírt.
- Amikor a zsír sisteregni kezd, beledobjuk a kockákra vágottbacont, és zsírjára sütjük.
- Ezután rádobjuk a vöröshagymát, pár percig fedő alatt dinszteljük, majd a fedőt levéve aranysárgára pirítjuk.
- Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a pirospaprikát, és jól elkeverjük.
- Ezután hozzáadjuk a darált pirospaprikát is, és azt is elkeverjük.
- Amikor készen vagyunk vele, ráöntjük a főtt burgonyára, összekavarjuk jól, s közben a burgonyát egy fakanállal összetörjük /nekrumplitörővel!/, de ne massza-szerűre, hanem nagyobb darabosra. A puhábbak úgyis pépesebbek lesznek, viszont a keményebbek darabosabbak maradnak, s ettől a tésztán is lesz krumplis bevonat, de lesznek benne finom krumplidarabok is.
- Amikor megvagyunk, hozzákeverjük a tésztát is lazán, hogy az ne törjön össze.
- Ízlés szerint megborsozzuk őrölt színesborssal, ha kell, még utánasózunk, és tálalhatjuk is.
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 835
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 168755
- Feltöltés dátuma: 2009. április 15.
Ajánló
Ajánlunk hozzá finom savanyúságokat, csemege-, vagy kovászos uborkát, gyöngyhagymát, vagy bármit. Ki mit szeret.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Kicsit szokatlannak tűnhet, hogy ennyire külön-külön készítünk el mindent, de ez azért alakult ki, mert így nem lesz ázottas jellege a tésztának és a krumplinak, sokkal karakteresebb lesz az íze, amit a füstölt bacon csak tovább emel, valamint a paprikás szaft színe sem vész el, mert a paprika nem lúgozódik ki a víztől és gyönyörű étvágygerjesztő piros marad. A gyerkőcnél nálunk ez az étel a Top 5-ben van... :)