Krumplileves halászlé ízzel
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
150g burgonya87 kcal
-
85g vöröshagyma31 kcal
-
10g halászlékocka44 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g gyufatészta186 kcal
-
375g víz0 kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
600g burgonya347 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
40g halászlékocka176 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g gyufatészta742 kcal
-
1500g víz0 kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
22.4g burgonya13 kcal
-
12.7g vöröshagyma5 kcal
-
1.5g halászlékocka7 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
7.5g gyufatészta28 kcal
-
56g víz0 kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1323.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 181 mg
-
Nátrium 988 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 537.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 150 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22 micro
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43.9 g
Zsír
-
Összesen 16.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5293 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 130 mg
-
Kálcium 212 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 255 mg
-
Foszfor 724 mg
-
Nátrium 3951 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 264.1 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 2150.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 112 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 600 micro
-
Kolin: 104 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 89 micro
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.6 g
Zsír
-
Összesen 0.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 197.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 27 mg
-
Nátrium 147 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 80.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Hozzávalók
-
6 közepes db burgonya
-
2 nagy fej vöröshagyma
-
4 db halászlékocka
-
3 teáskanál fűszerpaprika
-
só ízlés szerint
-
20 dkg gyufatészta
-
1.5 l víz
Elkészítés
- A krumplit és a hagymát meghámozzuk, megmossuk és kisebb kockákra vágjuk, majd feltesszük bő, sós vízben főni.
- Amikor felforrt a víz, először elkeverünk benne 2-3 teáskanálnyi pirospaprikát, majd feloldjuk benne a halászlékockákat (lehet 4-nél többet is, ki mennyire szeretné intenzívre az ízét).
- Kb. 15-20 percig főzzük, ameddig a krumpli meg nem puhul, majd beletesszük a tésztát és típustól függően főzzük még néhány percet. (Én olyan tésztával készítettem, amit rövid ideig kell főzni, majd lefedve puhul készre.) Nem baj, ha a krumpli szétfő egy picit, mivel ez sűrít a levesen. Jó étvágyat!
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 15
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2667
- Feltöltés dátuma: 2013. január 28.
Ajánló
Leginkább egy adag gőzölgő fánkot vagy hasonló kiadósabb desszertet tudok elképzelni hozzá lekísérésként, de önnálló fogásként is rendben van, ha vacsorára készítjük.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Az úgy volt, hogy Anyukám nem szereti a halat, ezért Karácsonykor van, hogy nem vásárol be halászléhez, hanem ilyen levest készít, mert ezt még ő is jóízűen fogyasztja. Ő kevesebb halászlékockát használ hozzá, de mivel én szeretem a halat alapjáraton (csak nem mindig jutok hozzá), ezért többet teszek bele. Ez a leves kiváló megoldás arra, ha olcsón szeretnénk gyorsat és kiadósat, valamint ha vegyes érzelmeink vannak a halak irányában, de nem akarjuk teljesen mellőzni a hasonló ízeket (pl. családunk miatt). Aki nagyon nem mozog otthonosan a konyhában, az is bátran elkészítheti, mert ezt aztán tényleg nem lehet elrontani. ;)