Körtelekvár, ahogy én csinálom
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
vitorlázó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 0% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
868
kcal
- 0% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
10421
kcal
- 0% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.1 g
Zsír
-
Összesen 0.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 149.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 36 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 218.5 g
-
Cukor 200 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 287.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 132 micro
Összesen
868
kcal
- 0% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 13.3 g
Zsír
-
Összesen 5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1790.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 344 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 252 mg
-
Foszfor 432 mg
-
Nátrium 731 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2622 g
-
Cukor 2395 mg
-
Élelmi rost 126 mg
VÍZ
-
Összesen 3451.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 155 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 158 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 252 micro
-
Kolin: 184 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 36 micro
-
β-karotin 504 micro
-
β-crypt 72 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1584 micro
Összesen
10421
kcal
- 0% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.2 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 27.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 5 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 7 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.9 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 52.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
158
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A körtét megmossuk, és négybe vágva kimagozzuk.
- A negyedeket vékony szeletekre vágjuk egy nagy lábosba aprítva.
- Rákerül 1 kg cukor és a bor. Egy napig hagyjuk szépen állni.
- Utána addig főzzük, amíg a körtedarabok kicsit üvegesek nem lesznek, és már nincs habja.
- Rárakjuk a másik kiló cukrot is. Hagyjuk egy napot megint állni.
- Másnap felforralva hozzáadjuk a 3 zacskó zselét, jól elkeverjük, majd addig melegítjük, amíg gyöngyözve el nem kezd forrni.
- Átöblített befőttes üvegbe rakjuk, késhegynyi szalicilt koppintunk a tetejére, lezárjuk jól, és a legjobb paplanjaink alá berejtjük, hogy egy napig hűljön, lassan.
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 176
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 85214
- Feltöltés dátuma: 2010. november 30.
Ajánló
Friss kalácsra, a reggeli kávé mellett kíváló.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
vitorlázó
8 recept
Rengeteg körténk lett a nyaralóban és kiderült, vannak különböző felhasználási lehetőségek is, egyik jobb, mint a másik. Gyakorlatilag a szétrohadt körte kivételével minden feldolgozhatóvá vált így, egyedül a szárát dobjuk még ki, de a többinek megvan a helye... vagy megesszük, vagy lekvár, vagy távolabbi feldolgozást igénylő folyékony a végeredmény. Most már tudjuk, milyen jó a körte...