Köménymagos-bacon-ös sült burgonya
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Gerzsó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
418
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
836
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
73.5g burgonya42 kcal
-
25g bacon98 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
1.5g napraforgó olaj13 kcal
Összesen
153
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.4 g
Zsír
-
Összesen 29.4 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 800.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 198 mg
-
Nátrium 520 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 150.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
418
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.7 g
Zsír
-
Összesen 58.8 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1601.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 397 mg
-
Nátrium 1039 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 301.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 59 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 101 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
836
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 10.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 294.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 191 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
153
kcal
Hozzávalók
-
8 szelet bacon
-
só ízlés szerint
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A burgonyákat meghámozzuk, lapjában felszeleteljük kb. 1/2 cm vastag szeletekre.
- Egy tepsit vékonyan kiolajozunk, belefektetjük a szeleteket egysorosan.
- Picit megsózzuk a krumplikat, és mintha sóznánk, egyenként meghintjük egy-egy csipet őrölt köménnyel.
- Minden szeletre teszünk fél szelet bacon-t kicsit megcsavarva, és megtűzzük előzőleg vízbe áztatott fogpiszkálóval, hogy ne csúszkáljanak le sülés közben.
- Letakarva fóliával, előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük 180 fokon. Villával megnézzük, ha puha, takarás nélkül még kb. 10 percig pirítjuk 200 fokon krumplitól és sütőtől függően.
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x22
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 122
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 9011
- Feltöltés dátuma: 2010. július 28.
Ajánló
Sült húsok mellé köretnek.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Gerzsó
20 recept
Ezt a receptet F. Nagy Angéla szakácskönyvében olvastam több évtizeddel ezelőtt. Akkor még aktív dolgozóként a gyors és egyszerű ételeket kerestem a hétköznapi főzéshez. Ez bevált, azóta is gyakran készítem. Salátával, savanyúsággal önálló fogásként is megállja a helyét, de bacon nélkül köretnek is kiváló. Aki nem szereti a köményt, egyéb fűszerrel is kipróbálhatja. A fogpiszkálót okvetlenül áztassuk be, így nem ég meg.