r
Nosalty Logó

Kolbászos sült rakott tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kolbászos sült rakott tészta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1099 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 4396 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 242 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.9 g

Zsír

  • Összesen
    58 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2018.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    455 mg
  • Nátrium
    1219 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    217.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    333 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    337 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    410 micro
Összesen 1099 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    159.5 g

Zsír

  • Összesen
    232.1 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    859 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8075.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    402 mg
  • Kálcium
    558 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    379 mg
  • Foszfor
    1819 mg
  • Nátrium
    4876 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    411.3 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    868.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    871 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    168 mg
  • D vitamin:
    143 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1334 micro
  • Kolin:
    663 mg
  • Retinol - A vitamin:
    746 micro
  • α-karotin
    236 micro
  • β-karotin
    1347 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1641 micro
Összesen 4396 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    442.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    267 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    282 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 242 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát enyhén sós vízben főzzük "al dente" keménységűre, majd szűrjük le. A bacont vágjuk csíkokra, a kolbászt és a zöldségeket karikázzuk fel.
  2. Készítsük el az öntetet a tésztához. Ehhez verjük fel a tojásokat, majd keverjük hozzá a tejfölt (vagy tejszínt). Fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval.
  3. Egy jénai vagy tűzálló tál alját kenjük ki vajjal, majd simítsuk bele a főtt tészta 1/3-ad részét, és szórjuk meg egy kevés delikáttal. Erre rendezzük tetszés szerint a kolbászkarikákat, bacont, a paprikát, paradicsomot és a hagymát. Ezután újabb réteg tészta, delikát, és a maradék kolbász, bacon, paprika, paradicsom és hagyma következik. Végül fejezzük be a rétegezést az utolsó adag tésztával, és az egészre öntsük rá a tojásos öntetet.
  4. A tálat takarjuk be alufóliával, és előmelegített sütőben süssük készre.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 172
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 15966
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 11.

Ajánló

Miután készre sült, reszelt sajttal gazdagíthatjuk. A tetejét megszórva pár percig még a meleg sütőbe visszatoljuk, és hagyjuk, hogy a sajt a tetejére olvadjon.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sokszor részesítem előnyben azokat az ételeket, melyeket csak összeállítunk, majd a sütőbe toljuk - a végeredmény mégis finom. Ez a recept is egy ilyen összeállítás.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...