r
Nosalty Logó

Klasszikus francia omlett

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
Klasszikus francia omlett
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

147
Kalória
9.9g
Fehérje
1.5g
Szénhidrátok
11.1g
Zsír
76.5g
Víz
280.8g
Koleszterin
562.5mg
Rost
687.9mg
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 147 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 294 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 133 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    281 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    368.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    76.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    596 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    438 micro
Összesen 147 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    562 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    737.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    316 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    153 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    399 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    431 mg
  • Retinol - A vitamin:
    299 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1191 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    876 micro
Összesen 294 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    69.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    541 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    398 micro
Összesen 133 kcal

Elkészítés

  1. A tojásokat egy mélyebb tálba ütjük. Villával jól felverjük úgy, hogy habos legyen - teljesen össze kell törni, nem szabad, hogy a fehérje egyben maradjon, mert kicsapódik sütéskor.
  2. A snidlinget apróra vágjuk, hozzáadjuk a tojáshoz, sózzuk, borsozzuk.
  3. A serpenyőt előmelegítjük. Ha már jó forró, akkor adjuk hozzá a vajat. Ha felolvadt és kicsit habos, de még nem barna, akkor beleöntjük a tojást.
  4. Várunk egy percet, míg kicsit megszilárdul, majd óvatosan huzigatni kezdjük, hogy mindenhol átsüljön, de krémes maradjon.
  5. A serpenyőt kicsit megbillentjük az egyik irányba, hogy a folyékony massza nagy része oda folyjon. Így tartjuk, majd ha már eléggé megszilárdult, a vékonyabb oldalt ráhajtjuk, és a serpenyőből kivéve azonnal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 3 perc
  • Sütés ideje: 3 perc

A klasszikus francia omlettnek a technikáján van a lényeg!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Spenótos omlett

A spenótos omlett egy tojásból készült, spenóttal gazdagított étel, amit általában reggelire vagy könnyű ebédként fogyasztanak. Az omlett alapja a felvert tojás, amit serpenyőben ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!