Klasszikus francia omlett
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
147
Kalória
9.9g
Fehérje
1.5g
Szénhidrátok
11.1g
Zsír
76.5g
Víz
280.8g
Koleszterin
562.5mg
Rost
687.9mg
Cukor
- 10% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
147
kcal
- 10% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
294
kcal
- 10% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 11.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 281 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 368.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 158 mg
-
Nátrium 104 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 76.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 199 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 215 mg
-
Retinol - A vitamin: 150 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 596 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 438 micro
Összesen
147
kcal
- 10% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 19.8 g
Zsír
-
Összesen 22.2 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 562 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 737.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 125 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 316 mg
-
Nátrium 209 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 153 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 399 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 97 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 116 micro
-
Kolin: 431 mg
-
Retinol - A vitamin: 299 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1191 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 876 micro
Összesen
294
kcal
- 10% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 10.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 255 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 335.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 144 mg
-
Nátrium 95 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 69.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 181 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 54 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 196 mg
-
Retinol - A vitamin: 136 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 541 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 398 micro
Összesen
133
kcal
Elkészítés
- A tojásokat egy mélyebb tálba ütjük. Villával jól felverjük úgy, hogy habos legyen - teljesen össze kell törni, nem szabad, hogy a fehérje egyben maradjon, mert kicsapódik sütéskor.
- A snidlinget apróra vágjuk, hozzáadjuk a tojáshoz, sózzuk, borsozzuk.
- A serpenyőt előmelegítjük. Ha már jó forró, akkor adjuk hozzá a vajat. Ha felolvadt és kicsit habos, de még nem barna, akkor beleöntjük a tojást.
- Várunk egy percet, míg kicsit megszilárdul, majd óvatosan huzigatni kezdjük, hogy mindenhol átsüljön, de krémes maradjon.
- A serpenyőt kicsit megbillentjük az egyik irányba, hogy a folyékony massza nagy része oda folyjon. Így tartjuk, majd ha már eléggé megszilárdult, a vékonyabb oldalt ráhajtjuk, és a serpenyőből kivéve azonnal tálaljuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 3 perc
- Sütés ideje: 3 perc
A klasszikus francia omlettnek a technikáján van a lényeg!
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!