Kígyósüti - Baklava másképp
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 29% Zsír
Összesen
963
kcal
- 9% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 29% Zsír
Összesen
5775
kcal
- 9% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.4 g
Zsír
-
Összesen 62.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 756.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 167 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 173 mg
-
Foszfor 353 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 90.7 g
-
Cukor 66 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 40.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 312 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 109 mg
-
Retinol - A vitamin: 295 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 206 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 124 micro
Összesen
963
kcal
- 9% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 116.3 g
Zsír
-
Összesen 372.4 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 208 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 98 g
-
Koleszterin 540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4536.7 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 59 mg
-
Kálcium 999 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 1036 mg
-
Foszfor 2116 mg
-
Nátrium 287 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 544.3 g
-
Cukor 394 mg
-
Élelmi rost 40 mg
VÍZ
-
Összesen 240.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1871 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 109 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 186 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 264 micro
-
Kolin: 651 mg
-
Retinol - A vitamin: 1768 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 1238 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 744 micro
Összesen
5775
kcal
- 9% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 26 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 316.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 147 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.9 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 16.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 130 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 123 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 86 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
402
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Durvára daraboljuk a magokat.
- Hozzákeverjük a margarint, a porcukrot, a tojássárgáját, a citrom reszelt héját és a levét.
- A felvert tojásfehérjét is óvatosan belekavarjuk (én a tojásfehérjébe teszem bele a csipet sót).
- A réteslapokból félig egymásra rakva, hosszú lapot csinálunk (a tetejét kicsi olvasztott margarinnal megkenjük, hogy összetapadjon).
- A tölteléket beletesszük, majd feltekerjük a lapokat.
- A feltekert kígyót csigába összetekerjük, és tűzálló tálba helyezzük.
- Végül sütőben aranybarnára sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5798
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 30.
Ajánló
Az egyik ötlet szerint ha kihűlt, porcukorral és szárított rózsalevéllel vagy lekvárral ízesíthetjük.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
A baklavát nagyon szeretem, de mivel Isztambulban élek, nem vehetem fel a versenyt a helyi asszonyokkal. Ezt a receptet a sok-sok hallott elkészítési javaslatból kombináltam.