r
Nosalty Logó

Kenyér Okidli konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Ildiko1976
Kenyér Okidli konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
kenyérsütő
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A tésztához

A kovászhoz

Összesen 522 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A tésztához

A kovászhoz

Összesen 4174 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A tésztához

A kovászhoz

Összesen 227 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    827.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    540 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 522 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6620.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    376 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    300 mg
  • Foszfor
    1379 mg
  • Nátrium
    4322 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    876.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    746.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    510 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    215 micro
Összesen 4174 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    360.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    235 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 227 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kovászhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztővel, vízzel és liszttel galuskasűrűségű kovászt készítünk. Meleg helyen min. 6-7 órát kelesztjük.
  2. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuka kész kovászt ésaz áttört burgonyát. A sót feloldjuka langyos vízben. Annyi sós vizet adunk hozzá, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. (Kisebb adagokban szoktam hozzáönteni.) Jól kidolgozzuk.
  3. Meleg helyen jó egy órát kelesztjük.
  4. Lisztezett deszkán két veknit formázunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a tetejét két helyen bevágjuk. Még fél órát pihentetjük.
  5. A sütőt 200 fokra melegítjük.
  6. A kenyereket megkenjükvízzel, és a forró sütőbe rakjuk.
  7. 15-20 perc múlva megnézzük, ha már pirosodik, tűpróbát végzünk. Ha nem ragad már a tészta, ismét megkenjükvízzel, és még öt percre visszatesszüka sütőbe. (Két800-900 grammos kenyér süthető ennyi hozzávalóval.)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1828
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kenyér Okidli konyhájából
Ildiko1976 11 recept

A recept Magyarország legidősebb főzőasszonyának, Ábrahám Gézánénak a könyvéből való. Szeptemberben készítettem el először. Mindenkinek nagyon ízlett, így azóta nem veszek kenyeret. :-)

Hozzávalók

A tésztához

A kovászhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...