r
Nosalty Logó

Kéksajttal töltött füge

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Petra
Kéksajttal töltött füge
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A töltött fügéhez

A tálaláshoz

Összesen 460 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A töltött fügéhez

A tálaláshoz

Összesen 1378 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A töltött fügéhez

A tálaláshoz

Összesen 125 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    708.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    248.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 460 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.8 g

Zsír

  • Összesen
    58.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2125.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    647 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    223 mg
  • Foszfor
    516 mg
  • Nátrium
    720 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149.9 g
  • Cukor
    117 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    746.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    527 micro
  • β-crypt
    133 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 1378 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 125 kcal

Hozzávalók

A töltött fügéhez

A tálaláshoz

Elkészítés

A töltött fügéhez

  1. A bort, a cukorral és a narancslével egy kis lábasban felforraljuk, amint forrni kezd, mérsékeljük a hőt és 15 perc alatt kb. egyharmadára visszaforraljuk.
  2. Közben elkészítjük a sajtos tölteléket: a kéksajtot, a krémsajttal és a tejjel simára keverjük.
  3. A fügéket megmossuk, leszárítjuk, tányérra ültetjük és tetejüket X alakban bemetszük, úgy hogy szét tudjuk nyitni a négy cikkelyt, de alul egyben maradjanak.
  4. Egyenlően elosztva, mindegyik füge közepébe sajtot halmozunk, lecsurgatjuk a boros redukcióval, végül meghintjük mandulapehellyel.
  • Receptkönyvben: 147
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 18364
  • Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A második virágzásból származó fügék is elkezdtek beérni, így újra lehet fügét szüretelni, illetve kapni a piacon. Hurrá! Ennek örömére készült ez a gyors fügés fogás, melyet előételként is kínálhatunk. A recept nem saját kútfőből, hanem ennek a magazinnak a szeptemberi számából származik.

Hozzávalók

A töltött fügéhez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...