r
Nosalty Logó

Kéksajtos-diós csiga

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Durcsó
Kéksajtos-diós csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 266 kcal
  • 16% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 2122 kcal
  • 16% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 366 kcal
  • 16% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    659.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    364 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 266 kcal
  • 16% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73 g

Zsír

  • Összesen
    157.9 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    330 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5276.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    1132 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    1043 mg
  • Nátrium
    2912 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    474 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    461 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 2122 kcal
  • 16% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    909.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    502 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 366 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A leveles tésztát 1-2 mm vastag téglalappá nyújtjuk. Az oldalak aránya attól függ, sok kicsi vagy kevesebb nagyobb csigát szeretnénk. Ha kicsiket, kb. 5 cm széles csíkká alakítsuk a tésztát. Ha nagyokat, az oldalak hossza között ne legyen túl nagy különbség.
  2. A tésztát megkenjük tojással, majd egyenletesen rámorzsoljuk a kéksajtot.
  3. Ügyesen feltekerjük a lapot, figyelve, hogy a sajt lehetőség szerint a helyén maradjon.
  4. 1 cm széles szeletekre vágjuk a tekercset, s a csigákat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.
  5. Megkenjük a tetejüket tojással, majd az apróra vágott dióval szórjuk meg őket. Érdemes kicsit belenyomkodni a diódarabkákat.
  6. Előmelegített sütőben25 percig sütjük, illetve, amíg szépen megpirul.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7063
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 15.

Ajánló

Fetás-sonkás, halas-juhtúrós, kapros-túrós, mozzarellás-bazsalikomos, trappistás-párizsis, kolbászkrémes, gulyáskrémes, de akár édesben is tolhatjuk: nutellás, lekváros, almás, banános...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Durcsó 160 recept

Leveles tészta: a lehetőségek végtelen tárháza. Mikor Ízbolygó blogján egy bizonyos fetás-sonkás csigáról olvastam, megindult a fantáziám. Feta nem volt itthon, amúgy sem a kedvencem, de a kéksajt, pláne dióval kombinálva, annál inkább jöhet! Eszembe jutott, régen anyukám is sokszor csinált ilyen csigákat, mindenféle töltelékkel tölve: húsos, sajtos, zöldséges, halas krémek váltogatták egymást... Érdemes kísérletezni! Ez egy pikáns, erős ízű, mégis abbahagyhatatlan verzió.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...