Kefíres vadkovász Torma konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Torma
adag
Előkészítés
perc
vadkovászos
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
50g kefir31 kcal
-
1g cukor2 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
Összesen
69
kcal
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
100g kefir61 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
Összesen
139
kcal
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
82.5g kefir50 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
16.5g finomliszt60 kcal
Összesen
114
kcal
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.8 g
Zsír
-
Összesen 1.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 156.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 45.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
69
kcal
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 3.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 313.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 124 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 117 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.2 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 90.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
139
kcal
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 2.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 258.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 102 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 74.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
114
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A kefirbe annyi lisztet keverünk, hogy sűrű palacsintatészta állagú keveréket kapjunk.
- Lazán lefedett edényben addig erjesztjük 20-25 fokon(egy éjszaka, 1-2-3 nap is lehet), amíg habos-buborékos, aktív nem lesz. Ez függ a liszt milyenségétől, minőségétől és a hőmérséklettől is... Meg attól is, hogy mennyi természetes, "vad" élesztőgomba kering a levegőben, mert azok indítják meg az erjedést. Innen jön a vadélesztős kovász, vadkovász elnevezés. :)
- Receptkönyvben: 293
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 17
- Össznézettség: 20582
- Feltöltés dátuma: 2013. március 04.
Ajánló
Ez az adag kovász 30 dkg liszt hozzáadásával bekeverhető bármilyen kelt péksütemény vagy kenyérféle sütéséhez. Az én első kefír-kovászos kenyerem meglepően jól sikerült (jön a recept!). Kellemes kísérletezést mindannyiónknak! :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Torma
102 recept
Kefires vadkovász 1 nap alatt! A kovász-kalandozásaim a neten új és izgalmas tájakra vezettek; felfedeztem, hogy kefirrel lehet aktív, természetes gyorskovászt készíteni! 12-24 órás erjesztéssel - ha a feltételek ideálisak. A képen látható, erősen aktív kovász 24 órás.