Kecskesajttal grillezett padlizsántorony
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Petra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
100g padlizsán24 kcal
-
33g kecskesajt121 kcal
-
5g olívaolaj47 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
192
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
300g padlizsán71 kcal
-
100g kecskesajt364 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
576
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
72.1g padlizsán17 kcal
-
24g kecskesajt88 kcal
-
3.8g olívaolaj34 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
139
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 15.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 422.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 108 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 148 mg
-
Nátrium 140 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 102.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 137 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 134 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
192
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.4 g
Zsír
-
Összesen 46.4 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1266.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 324 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 443 mg
-
Nátrium 421 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.9 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 308.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 410 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 65 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 401 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 117 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 103 micro
Összesen
576
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 11.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 304.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 101 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 74.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 99 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
139
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A padlizsánt alaposan megmossuk, végeit levágjuk és körülbelül fél centiméter vastag szeletekre vágjuk. A padlizsánkarikák mindkét oldalát megkenegetjük olívaolajjal. A kecskesajtot két-három milliméter vastagságúra és akkorára vágjuk, hogy nagyjából passzoljon két padlizsánszelet közé.
- A felmelegített kontakt grillsütőben először a padlizsánszeleteket külön grillezzük. Nagyon hamar elkészül, figyeljük és amikor már majdnem jók, kivesszük őket, és két-két padlizsánkarika közé helyezünk egy-egy kecskesajt szeletet. Visszatesszük a kis „padlizsánszendvicseinket” és addig grillezzük, míg a sajt megolvad a közepén.
- A padlizsántornyokat három „padlizsánszendvics” egymásra helyezésével kapjuk. Azonnal kínáljuk. (Mindenki utólag ízesíti sóval, ha szükséges. A kecskesajt már magában elég intenzív ízt ad.)
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 74
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 11901
- Feltöltés dátuma: 2008. január 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Petra
537 recept
A jó étel titka az egyszerűségben és a kiváló alapanyagban rejlik. A kecskesajt és a padlizsán grillsütőben való találkozása is remek példa erre.