adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
250g burgonya144 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
3g só0 kcal
-
8g disznózsír68 kcal
Összesen
411
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
1000g burgonya578 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
11g só0 kcal
-
30g disznózsír271 kcal
Összesen
1646
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
77.2g burgonya45 kcal
-
15.4g finomliszt56 kcal
-
4.2g tojás5 kcal
-
0.8g só0 kcal
-
2.3g disznózsír21 kcal
Összesen
127
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.5 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1398.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 185 mg
-
Nátrium 1095 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 71 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 163.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 87 micro
Összesen
411
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42.1 g
Zsír
-
Összesen 37.2 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 209 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5595.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 86 mg
-
Kálcium 150 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 222 mg
-
Foszfor 739 mg
-
Nátrium 4381 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 284.1 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 655.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 148 mg
-
D vitamin: 70 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 187 micro
-
Kolin: 269 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 347 micro
Összesen
1646
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 2.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 431.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 338 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 50.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
127
kcal
Hozzávalók
-
1 kg burgonya
-
20 dkg finomliszt
-
1 db tojás
-
1 ek só
-
2 ek disznózsír
Elkészítés
- A héjában főzött burgonyát krumplinyomón áttörjük, hagyjuk kihűlni.
- A liszttel, tojással, sóval rugalmas tésztát gyúrunk belőle. (A liszt mennyisége függ a burgonya fajtájától is, tehát, ahogy mondani szoktuk, amennyit felvesz.:)
- Az így kapott tésztából közepes golyókat formázunk, amiket szép kerekre kinyújtunk. Megkenjük kevés olvasztott zsírral, és feltekerjük.
- Az így kapott kígyókat ezután csiga-formára hajtjuk, és vékonyan zsírozott tepsibe rakjuk szép sorban egymás mellé.
- Előmelegített 180 fokos sütőben sütjük, alsó-felső sütésen kb. 30 percig. (Amennyiben úgy látjuk, hogy az egyik oldala jobban sülne, forgassuk meg őket.)
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 55
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 16305
- Feltöltés dátuma: 2009. december 27.
Ajánló
"Erős" levesek után, leginkább frissen finom! (De mikrózva sem rossz!:)) Akinek túl szelíd így az íze, ehet hozzá fokhagymás, fűszeres tejfölt, vagy meg is töltheti valamilyen fűszeres krémmel.
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Édesanyámtól tanult recept. Gyerekkoromban, amikor nem édeset kaptunk a habart bableves után, akkor ez került az asztalra. A minap eszembe jutott, elmeséltem barátaimnak, akik még csak nem is hallottak róla. Így el kellett készítenem:).