Karamellás madártej Kisvikica konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 20% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
195
kcal
- 20% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
1565
kcal
- 20% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
0.1g karamellás pudingpor0 kcal
-
85.5g tej48 kcal
-
14.1g tojás18 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
Összesen
67
kcal
- 20% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.1 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 570.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 305 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 177 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.2 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 27.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 107 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 183 micro
Összesen
195
kcal
- 20% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 96.5 g
Zsír
-
Összesen 67.6 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 1080 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4564.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 89 mg
-
Kálcium 2443 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 575 mg
-
Nátrium 1413 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 89.8 g
-
Cukor 86 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 221.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 465 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 136 micro
-
Kolin: 853 mg
-
Retinol - A vitamin: 465 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1461 micro
Összesen
1565
kcal
- 20% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 2.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 195.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 104 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 1 mg
-
Foszfor 25 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 9.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 62 micro
Összesen
67
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket egy nagyobb tálba tesszük a vaníliás cukorral, és kb 2 ek cukorral.
- A sárgáját egy kisebb tálkába a többi cukorral és a pudingporral.
- A tejet lassú tűzön odatesszük főni, közben kemény habbá verjük a fehérjét a cukrokkal.
- Míg a tej melegszik, csomómentesre keverjük a sárgáját és a pudingport.
- A már meleg tejből egy keveset hozzákeverünk a pudingos keverékhez, így nem csomósodik össze a tojás.
- A hőkiegyenlítés után beleöntjük a tejbe a keveréket, és tovább forraljuk.
- A kemény tojáshabot többféleképpen lehet belerakni. (Én csak simán beleszaggatom kanállal, és ha nem fér több, akkor a kész "galuskákat" kiszedem egy tányérra, anyukám viszont sütőben pirította meg, hogy egyben maradjon. Hallottam olyat, hogy vízben főzik, de ezt még nem próbáltam.)
- Szóval ha a pudingos keverékkel felrottyant a tej, és kész a habgaluska, akkor jól lehűtjük, és leheletnyi fahéjjal díszítve tálaljuk.
- Elkészítettem: 35 alkalommal
- Receptkönyvben: 26
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4653
- Feltöltés dátuma: 2013. június 24.
Ajánló
Figyelem!!! Kipróbáltam mikróban a habot, 3 percre tettem be egy kevés habot, magas falú mikrózható tálban, szépen feljött, és nem tört össze, szerintem ez a legegyszerűbb, leggyorsabb módszer.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nálunk a madártej mindig bevethető desszert, de már untuk az egyszerű verziót, ezért különböző pudingokkal kísérleteztünk kicsit, ez az egyik kedvenc.