r
Nosalty Logó

Karamellás madártej Kisvikica konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Karamellás madártej Kisvikica konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 20% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 195 kcal
  • 20% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1565 kcal
  • 20% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 67 kcal
  • 20% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    570.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    305 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 195 kcal
  • 20% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.5 g

Zsír

  • Összesen
    67.6 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4564.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    2443 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    575 mg
  • Nátrium
    1413 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.8 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    221.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    853 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1461 micro
Összesen 1565 kcal
  • 20% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 67 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket egy nagyobb tálba tesszük a vaníliás cukorral, és kb 2 ek cukorral.
  2. A sárgáját egy kisebb tálkába a többi cukorral és a pudingporral.
  3. A tejet lassú tűzön odatesszük főni, közben kemény habbá verjük a fehérjét a cukrokkal.
  4. Míg a tej melegszik, csomómentesre keverjük a sárgáját és a pudingport.
  5. A már meleg tejből egy keveset hozzákeverünk a pudingos keverékhez, így nem csomósodik össze a tojás.
  6. A hőkiegyenlítés után beleöntjük a tejbe a keveréket, és tovább forraljuk.
  7. A kemény tojáshabot többféleképpen lehet belerakni. (Én csak simán beleszaggatom kanállal, és ha nem fér több, akkor a kész "galuskákat" kiszedem egy tányérra, anyukám viszont sütőben pirította meg, hogy egyben maradjon. Hallottam olyat, hogy vízben főzik, de ezt még nem próbáltam.)
  8. Szóval ha a pudingos keverékkel felrottyant a tej, és kész a habgaluska, akkor jól lehűtjük, és leheletnyi fahéjjal díszítve tálaljuk.
  • Elkészítettem: 35 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4653
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 24.

Ajánló

Figyelem!!! Kipróbáltam mikróban a habot, 3 percre tettem be egy kevés habot, magas falú mikrózható tálban, szépen feljött, és nem tört össze, szerintem ez a legegyszerűbb, leggyorsabb módszer.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálunk a madártej mindig bevethető desszert, de már untuk az egyszerű verziót, ezért különböző pudingokkal kísérleteztünk kicsit, ez az egyik kedvenc.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...