Karácsonyi hógolyók
- 2% Fehérje
- 77% Szénhidrát
- 0% Zsír
A habhoz
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
140g cukor542 kcal
-
3g citromlé1 kcal
- 2% Fehérje
- 77% Szénhidrát
- 0% Zsír
A habhoz
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
140g cukor542 kcal
-
3g citromlé1 kcal
- 2% Fehérje
- 77% Szénhidrát
- 0% Zsír
A habhoz
-
21.9g tojásfehérje11 kcal
-
76.5g cukor296 kcal
-
1.6g citromlé0 kcal
- 2% Fehérje
- 77% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Szelén
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 92 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 4 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 6 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 140.5 g
-
Cukor 140 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 37.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
- 2% Fehérje
- 77% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Szelén
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 92 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 4 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 6 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 140.5 g
-
Cukor 140 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 37.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
- 2% Fehérje
- 77% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Szelén
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.4 g
Zsír
-
Összesen 0 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 50.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 2 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 3 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 76.8 g
-
Cukor 77 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 20.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Hozzávalók
A habhoz
-
1 db tojásfehérje
-
14 dkg cukor
-
1 teáskanál citromlé
Elkészítés
A habhoz
- A tojásfehérjét a cukorral, és a citrommal keményre keverjük.
- Habzsákba töltjük, majd olajozott sütőpapírra, - melyet tálcára tettünk - és kb. 2 cm átmérőjű, egyforma halmokat nyomunk, 2-3 cm-re egymástól. Tetejüket apró dekorcukorral, vagy nagy szemű kristálycukorral meghintjük.
- Meleg helyen pl. radiátoron szárítjuk, de a sütőbe is tehetjük nagyon alacsony hőfokon (40-50 fok). A sütő ajtaját ajánlatos résnyire nyitva hagyni.
- Teljes száradás után maradék habbal úgy illesztünk kettőt-kettőt össze, hogy mindjárt a méretre vágott dekor kötözőt félbehajtva a lágy habba nyomjuk vágott felükkel. Így már akár szobahőmérsékleten is hamar megszárad.
- Sütés hőfoka: 40 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 26 alkalommal
- Receptkönyvben: 75
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 7117
- Feltöltés dátuma: 2012. november 01.
Ajánló
Ajánlom a kreatív szakácsoknak, mert ebből az alpanyagból kézügyességgel és fantáziával nagyon sok kedves figurát lehet alkotni. A mézeskalács díszítésekor, vagy olyan sütemény sütésekor ajánlatos készíteni, mikor kimarad tojásfehérje. Pl. ha olyan linzert készítünk, vagy kelt tésztát, amibe csak a tojássárga kell. Vigyázni kell, hogy jó kemény legyen a hab, mert egyébként szétfolyik. Akinek nincs habzsákja, az nyugodtan kiskanállal tehet halmokat, az is éppen olyan szép lesz.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Gyerekkoromban Sopronban - egy ma már sajnos nem üzemelő cukrászdában - lehetett kapni mindenféle karácsonyfadíszt, amit a habkarika alapanyagából készítettek. Egy alkalommal nagyon sok hab maradt a mézeskalács díszítés után, és így jutott eszembe ez az ehető, ám nagyon mutatós karácsonyfadísz.