r
Nosalty Logó

Karácsonyi hógolyók

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
pezo
Karácsonyi hógolyók
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
40 °C
  • 2% Fehérje
  • 77% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A habhoz

Összesen 564 kcal
  • 2% Fehérje
  • 77% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A habhoz

Összesen 564 kcal
  • 2% Fehérje
  • 77% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A habhoz

Összesen 307 kcal
  • 2% Fehérje
  • 77% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Szelén
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    92 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    4 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    6 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.5 g
  • Cukor
    140 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 564 kcal
  • 2% Fehérje
  • 77% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Szelén
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    92 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    4 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    6 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.5 g
  • Cukor
    140 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 564 kcal
  • 2% Fehérje
  • 77% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Szelén
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    0 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    50.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    2 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    3 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.8 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 307 kcal

Hozzávalók

A habhoz

Elkészítés

A habhoz

  1. A tojásfehérjét a cukorral, és a citrommal keményre keverjük.
  2. Habzsákba töltjük, majd olajozott sütőpapírra, - melyet tálcára tettünk - és kb. 2 cm átmérőjű, egyforma halmokat nyomunk, 2-3 cm-re egymástól. Tetejüket apró dekorcukorral, vagy nagy szemű kristálycukorral meghintjük.
  3. Meleg helyen pl. radiátoron szárítjuk, de a sütőbe is tehetjük nagyon alacsony hőfokon (40-50 fok). A sütő ajtaját ajánlatos résnyire nyitva hagyni.
  4. Teljes száradás után maradék habbal úgy illesztünk kettőt-kettőt össze, hogy mindjárt a méretre vágott dekor kötözőt félbehajtva a lágy habba nyomjuk vágott felükkel. Így már akár szobahőmérsékleten is hamar megszárad.
  • Sütés hőfoka: 40 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 26 alkalommal
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7117
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 01.

Ajánló

Ajánlom a kreatív szakácsoknak, mert ebből az alpanyagból kézügyességgel és fantáziával nagyon sok kedves figurát lehet alkotni. A mézeskalács díszítésekor, vagy olyan sütemény sütésekor ajánlatos készíteni, mikor kimarad tojásfehérje. Pl. ha olyan linzert készítünk, vagy kelt tésztát, amibe csak a tojássárga kell. Vigyázni kell, hogy jó kemény legyen a hab, mert egyébként szétfolyik. Akinek nincs habzsákja, az nyugodtan kiskanállal tehet halmokat, az is éppen olyan szép lesz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyerekkoromban Sopronban - egy ma már sajnos nem üzemelő cukrászdában - lehetett kapni mindenféle karácsonyfadíszt, amit a habkarika alapanyagából készítettek. Egy alkalommal nagyon sok hab maradt a mézeskalács díszítés után, és így jutott eszembe ez az ehető, ám nagyon mutatós karácsonyfadísz.

Hozzávalók

A habhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...