Kapros-citromos csuka sült főzőbanánnal
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
571
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
571
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34.1 g
Zsír
-
Összesen 36.4 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 104 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 704.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 116 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 81 mg
-
Foszfor 409 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.3 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 281.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 62 mg
-
D vitamin: 149 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 112 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
571
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34.1 g
Zsír
-
Összesen 36.4 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 104 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 704.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 116 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 81 mg
-
Foszfor 409 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.3 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 281.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 62 mg
-
D vitamin: 149 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 112 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
571
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 113.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
92
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A csukát sütőben kb. 20 percig sütjük egy sütőpapírral kibélelt tepsiben.
- A szalonnát saját zsírján megpirítjuk, majd félretesszük.
- A főzőbanánt (zöld, éretlen) megpucoljuk. (A főzőbanánt másképpen kell meghámozni, mint a normál banánt. Levágjuk a két végét, majd 3-4-szer hosszában bevágjuk, ezután könnyedén lehúzható a héja.)
- A főzőbanánt felszeleteljük, majd megsütjük a szalonna zsírjában. A felszeletelt banánt addig sütjük, amíg aranysárgává válnak a darabok (kb. 3 perc), majd megfordítjuk, és megismételjük a műveletet.
- A banánsütés után a zsírhoz hozzáadunk egy citrom levét, ízlés szerint kaprot és sót (lehetőség szerint himalája sót), majd ezzel lelocsoljuk a csukát, banánt és szalonnát.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 15
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 5377
- Feltöltés dátuma: 2013. február 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A zöld, éretlen főzőbanán íze sütve nagyon hasonlít a burgonyáéhoz, szóval remek választás lehet annak (vagy bárkinek), aki nem fogyaszt krumplit.