Kandírozott narancshéj szirupban
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Csaba Magdi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 0% Fehérje
- 100% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
0g narancshéj0 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
Összesen
387
kcal
- 0% Fehérje
- 100% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
0g narancshéj0 kcal
-
800g cukor3096 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
Összesen
3096
kcal
- 0% Fehérje
- 100% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
0g narancshéj0 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
Összesen
387
kcal
- 0% Fehérje
- 100% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 0% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Vas
-
Cink
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
B6 vitamin:
-
B12 Vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0 g
Zsír
-
Összesen 0 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 1 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 0 mg
-
Foszfor 0 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 100 g
-
Cukor 100 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 0 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
387
kcal
- 0% Fehérje
- 100% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 0% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Vas
-
Cink
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
B6 vitamin:
-
B12 Vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0 g
Zsír
-
Összesen 0 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 21.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 0 mg
-
Foszfor 0 mg
-
Nátrium 8 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 799.8 g
-
Cukor 798 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 0.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
3096
kcal
- 0% Fehérje
- 100% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 0% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Vas
-
Cink
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
B6 vitamin:
-
B12 Vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0 g
Zsír
-
Összesen 0 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 1 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 0 mg
-
Foszfor 0 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 100 g
-
Cukor 100 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 0 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
387
kcal
Hozzávalók
-
2 csipet gyömbérpor
Elkészítés
- Gyűjtsük össze a narancshéjakat. Érdemes 2-3 napig áztatni, és cserélni rajta a hideg vizet, mert így leáznak azok a vegyszerek és egyéb dolgok, amik a narancs héján találhatóak. Naponta egyszer, kétszer.
- A lehámozott héjat vágjuk fel keskeny csíkokra.
- Adjunk hozzá a vizet, hogy ellepje a héjat. Öntsük rá a cukrot.
- Majd csorgassuk rá a megpucolt narancsok levét. (Elhagyható vagy 1-2 narancs leve is elég.)
- Az így kapott keveréket körülbelül 60-80 percig közepes lángon főzzük puhára.
- Tegyünk bele 2-3 csipet gyömbérport.
- Ha lefőtte már a víz javát, tegyünk még kellő mennyiségű cukrot hozzá, hogy kissé sűrű legyen a leve.
- Rottyantsuk még 2 percet.
- Forrón szedjük 2-3 dl-es üvegekbe. Csavarjuk rá a tetőket, és kész.
- Tegyük végleges helyére a polcra.
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 139
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 8900
- Feltöltés dátuma: 2012. február 10.
Ajánló
Sütikbe, melyhez illik a narancs íze.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Csaba Magdi
50 recept
Az összes kollégám nekem gyűjti a narancshéjakat. Szinte 3 naponta gyártom a kandírozott narancshéjat és szirupot. Mondhatni, amit más kidob, én hasznosítom! Nagyon jó alapanyag pl. a zserbó golyóba, gyümölcskenyérbe, oroszkrém tortába, kuglófba, kevert sütikbe, stollenbe, stb. Hálából kapnak kóstolót a finom sütikből!