Epres joghurthab Pink.Cékla konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
125g joghurt76 kcal
-
8g xilit18 kcal
-
5g zselatinfix7 kcal
-
50g eper15 kcal
Összesen
116
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
500g joghurt305 kcal
-
30g xilit72 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
-
200g eper60 kcal
Összesen
463
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
66.7g joghurt41 kcal
-
4g xilit10 kcal
-
2.7g zselatinfix3 kcal
-
26.7g eper8 kcal
Összesen
62
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 372.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 159 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 130 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.8 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 152.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12 micro
Összesen
116
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.8 g
Zsír
-
Összesen 16.8 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1488.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 635 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 84 mg
-
Foszfor 520 mg
-
Nátrium 232 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.3 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 610.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 137 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 113 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 80 micro
-
Kolin: 87 mg
-
Retinol - A vitamin: 135 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
463
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 2.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 198.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 81.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
62
kcal
Hozzávalók
-
5 dl joghurt
-
1 csomag zselatinfix
Elkészítés
- Az epret a nyírfacukorral összeturmixoljuk, majd lábosba öntjük, és közepes lángon addig főzzük, amíg besűrűsödik és lekvárszerű állaga lesz. Ezután kihűtjük.
- Közben a joghurtot gépi habverővel elkezdjük verni, majd 1 perc elteltével hozzáadjuk az expressz zselatint, és addig verjük, amíg elkezd besűrűsödni. Ekkor habverővel hozzákeverjük az eperpürét is.
- Négy pohár oldalát kirakjuk eperszeletekkel, beleöntjük a joghurthabot, és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 173
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 8628
- Feltöltés dátuma: 2018. április 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Korai még eperre gondolni? Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de a hosszú tél után, amint megjelennek a boltok polcain az első eprek, én soha nem tudok ellenállni nekik. Számomra semmi nem jelzi jobban a tavasz közeledtét, mint a hívogatóan pirosló gyümölcsök megjelenése a piacokon és a zöldségeseknél. Az epren kívül talán még a színes tulipánok meg persze az első napsugarak azok, amik egy csapásra tavaszi hangulatba hoznak. Idei első epres desszertként egy rendkívül egyszerű és alakbarát finomságot készítettem. Próbáljátok ki Ti is, és csempésszetek egy kis tavaszt az olykor még hideg reggelekbe!