Kajszibaracklekvár 3.
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
667g sárgabarack298 kcal
-
267g cukor1032 kcal
-
7g citromlé1 kcal
-
0g szalicil0 kcal
Összesen
1331
kcal
- 1% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
4000g sárgabarack1786 kcal
-
1600g cukor6192 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
0g szalicil0 kcal
Összesen
7987
kcal
- 1% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
70.9g sárgabarack32 kcal
-
28.4g cukor110 kcal
-
0.7g citromlé0 kcal
-
0g szalicil0 kcal
Összesen
142
kcal
- 1% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 2.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 305.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 143 mg
-
Nátrium 9 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 336 g
-
Cukor 324 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 541.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 595 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 65 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 118 micro
-
β-karotin 6783 micro
-
β-crypt 645 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 553 micro
Összesen
1331
kcal
- 1% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52.2 g
Zsír
-
Összesen 14.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1831.1 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 502 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 374 mg
-
Foszfor 859 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2016.1 g
-
Cukor 1942 mg
-
Élelmi rost 75 mg
VÍZ
-
Összesen 3249.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3571 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 33 mg
-
C vitamin: 387 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 123 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 343 micro
-
Kolin: 106 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 707 micro
-
β-karotin 40697 micro
-
β-crypt 3870 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3317 micro
Összesen
7987
kcal
- 1% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 32.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 15 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.7 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 722 micro
-
β-crypt 69 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 59 micro
Összesen
142
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A kajszibarackot lobogó vízzel leforrázzuk, hagyjuk kicsit állni, és lehúzzuk a héját, magját eltávolítjuk.
- A megtisztított barackot egy nagyobb lábosban feltesszük főni, hozzáadjuk a citromok levét, és mikor átmelegedett, néhányat kavarunk rajta botmixerrel, de csak annyit, hogy ne legyen teljesen pépes, hanem maradjanak nagyobb barackdarabok is benne (legalábbis én így szeretem:).
- Ekkor hozzáadjuk a cukrot. Amikor felforrt, lassú tűzön addig főzzük, míg a lekvárunk teteje bőrösödni kezd.
- Közben a tisztára mosott üvegeket berakjuk egy tepsibe és a sütőben átmelegítjük őket, majd a forró lekvárt belemerjük az üvegekbe.
- Hagyjuk, hogy az üvegbe mert lekvár kicsit bőrösödjön, majd rászórjuk a tartósítót, rácsavarjuk az üvegekre a tetőt, és száraz dunsztba rakjuk őket, azaz jól bebugyoláljuk, pl. takaróval.
- Miután kihűlt a lekvár, felcímkézzük, és végleges helyükre tesszük.
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 11114
- Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 01.
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Megfőztem én is a magam kajszibarack lekvárját. Ha egy mód van rá, és a lekvárnak való gyümölcs textúrája megengedi, kerülöm a tartósítókat, zselésítőket. Így a kajszilekvárhoz a barackot frissen facsart citrom levével és kristálycukorral főztem össze. Nagyon-nagyon minimális tartósítót szórtam csak az üvegekben a lekvár tetejére, elővigyázatosságból.