r
Nosalty Logó

Kacsamell zöldbabbal és aszaltszilva-mártással

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Rosanics Petra
Kacsamell zöldbabbal és aszaltszilva-mártással
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Zöldbab

Kacsa

Mártás

344
Kalória
27.8g
Fehérje
27.8g
Szénhidrátok
11.7g
Zsír
249.8g
Víz
112g
Koleszterin
4.7g
Rost
14.7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Zöldbab

Kacsa

Mártás

Összesen 344 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Zöldbab

Kacsa

Mártás

Összesen 1031 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Zöldbab

Kacsa

Mártás

Összesen 101 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    915.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    353 mg
  • Nátrium
    377 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    249.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    500 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    697 micro
Összesen 344 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.3 g

Zsír

  • Összesen
    35.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    336 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2747.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    278 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    1060 mg
  • Nátrium
    1130 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.4 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    749.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    313 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    192 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    285 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    258 micro
  • β-karotin
    1500 micro
  • β-crypt
    74 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2090 micro
Összesen 1031 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    73.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 101 kcal

Elkészítés

Zöldbab

  1. A zöldbabot sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, és rámorzsoljuk a zöldségleveskockát, majd berakjuk a sütőbe.

Kacsa

  1. A kacsamelleket sütés előtt 30-60 perccel előkészítjük: megmossuk, megszárítjuk, a bőrét beirdaljuk, sózzuk-borsozzuk, majd a hűtőbe tesszük pihenni.
  2. Az előkészített kacsamelleket hideg serpenyőbe rakjuk és elkezdjük hevíteni. Addig sütjük, amíg szép barna és ropogós nem lesz a bőre, majd megfordítjuk, és pár perc alatt a másik oldalát is megsütjük.
  3. A tűzhelyen megpirított kacsamellekről leöntjük a kisült zsírt, majd átemeljük egy tepsibe és betesszük a sütőbe a bab mellé. 10-15 perc alatt készre sütjük, a belseje így szép rózsaszín lesz.
  4. A sütőből kivéve kicsit állni hagyjuk a kacsát, majd ferdén felszeleteljük. A babbal és a mártással tálaljuk.

Mártás

  1. A mártáshoz az aszalt szilvát beáztatjuk a vörösborba pár órára.
  2. Amíg a kacsa és a zöldbab sül, elkészítjük a mártást. A beáztatott szilvákat a borral együtt turmixgépbe tesszük, hozzáöntjük a tejszínt, és összekeverjük. A kész mártást tálalás előtt tűzhelyen felmelegítjük, így a borból is elpárolog az alkohol nagyja.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Életem első saját készítésű kacsamelle, őszinte meglepetésemre isteni lett. A hús előkészítését és sütését nagyrészt Jamie-től lestem el, próbálva hozzáigazodni önkényes gázsütőnkhöz. Meglepő módon egyáltalán nem volt nehéz elkészíteni a húst, a hozzá tálalt zöldbab és aszaltszilva-mártás pedig szintén nagyon gyorsan készen lett. Így kell gyors, finom és egészséges vacsorát csinálni egy óra alatt!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!