r
Nosalty Logó

Kacsamell zöldbabbal és aszaltszilva-mártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Rosanics Petra
Kacsamell zöldbabbal és aszaltszilva-mártással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Zöldbab

Kacsa

Mártás

Összesen 344 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Zöldbab

Kacsa

Mártás

Összesen 1031 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Zöldbab

Kacsa

Mártás

Összesen 101 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    915.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    353 mg
  • Nátrium
    377 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    249.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    500 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    697 micro
Összesen 344 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.3 g

Zsír

  • Összesen
    35.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    336 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2747.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    278 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    1060 mg
  • Nátrium
    1130 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.4 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    749.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    313 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    192 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    285 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    258 micro
  • β-karotin
    1500 micro
  • β-crypt
    74 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2090 micro
Összesen 1031 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 101 kcal

Hozzávalók

Zöldbab

Kacsa

Mártás

Elkészítés

Zöldbab

  1. A zöldbabot sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, és rámorzsoljuk a zöldségleveskockát, majd berakjuk a sütőbe.

Kacsa

  1. A kacsamelleket sütés előtt 30-60 perccel előkészítjük: megmossuk, megszárítjuk, a bőrét beirdaljuk, sózzuk-borsozzuk, majd a hűtőbe tesszük pihenni.
  2. Az előkészített kacsamelleket hideg serpenyőbe rakjuk és elkezdjük hevíteni. Addig sütjük, amíg szép barna és ropogós nem lesz a bőre, majd megfordítjuk, és pár perc alatt a másik oldalát is megsütjük.
  3. A tűzhelyen megpirított kacsamellekről leöntjük a kisült zsírt, majd átemeljük egy tepsibe és betesszük a sütőbe a bab mellé. 10-15 perc alatt készre sütjük, a belseje így szép rózsaszín lesz.
  4. A sütőből kivéve kicsit állni hagyjuk a kacsát, majd ferdén felszeleteljük. A babbal és a mártással tálaljuk.

Mártás

  1. A mártáshoz az aszalt szilvát beáztatjuk a vörösborba pár órára.
  2. Amíg a kacsa és a zöldbab sül, elkészítjük a mártást. A beáztatott szilvákat a borral együtt turmixgépbe tesszük, hozzáöntjük a tejszínt, és összekeverjük. A kész mártást tálalás előtt tűzhelyen felmelegítjük, így a borból is elpárolog az alkohol nagyja.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1626
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kacsamell zöldbabbal és aszaltszilva-mártással
Rosanics Petra 351 recept

Életem első saját készítésű kacsamelle, őszinte meglepetésemre isteni lett. A hús előkészítését és sütését nagyrészt Jamie-től lestem el, próbálva hozzáigazodni önkényes gázsütőnkhöz. Meglepő módon egyáltalán nem volt nehéz elkészíteni a húst, a hozzá tálalt zöldbab és aszaltszilva-mártás pedig szintén nagyon gyorsan készen lett. Így kell gyors, finom és egészséges vacsorát csinálni egy óra alatt!

Hozzávalók

Zöldbab

Kacsa

Mártás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...