Kacsamell whisky-s őszibarack mártásban
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Vicikó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
- 11% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
200g kacsamell270 kcal
-
150g őszibarack konzerv108 kcal
-
13g whiskey31 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
Összesen
423
kcal
- 11% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
800g kacsamell1080 kcal
-
600g őszibarack konzerv432 kcal
-
50g whiskey125 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
Összesen
1692
kcal
- 11% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
54.6g kacsamell74 kcal
-
29 kcal
-
3.4g whiskey9 kcal
-
1g finomliszt4 kcal
Összesen
116
kcal
- 11% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.7 g
Zsír
-
Összesen 12.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 154 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 697.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 428 mg
-
Nátrium 157 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.4 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 276.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 95 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 113 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 500 micro
-
β-crypt 128 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 50 micro
Összesen
423
kcal
- 11% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 150.9 g
Zsír
-
Összesen 48.8 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 616 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2791.4 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 116 mg
-
Kálcium 108 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 185 mg
-
Foszfor 1714 mg
-
Nátrium 628 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 129.6 g
-
Cukor 88 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 1107.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 378 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 51 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 46 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 258 micro
-
Kolin: 453 mg
-
Retinol - A vitamin: 192 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1998 micro
-
β-crypt 510 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 201 micro
Összesen
1692
kcal
- 11% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 3.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 190.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 117 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.8 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 75.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 136 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
116
kcal
Hozzávalók
-
2 db kacsamell
-
60 dkg őszibarack konzerv
-
50 ml whiskey
-
1 evőkanál finomliszt
Elkészítés
- A kacsamellet ropogósra, omlósra megsütjük. Amint kész, a zsírját leöntjük, és a megmaradt szaftot (kb. 100 ml-t) egy kisebb lábasba öntjük.
- Hozzáöntünk kb 300 ml forró vizet, és felforraljuk.
- Ezalatt a lisztet csomómentesre kikavarjuk a léből kivett pár kanál szafttal, majd ezt visszaöntve újból felforraljuk.
- A barackkompót 3/4 részét apró kockákra vágjuk, és a szaftba tesszük. Beleöntjük a whisky-t, és a befőtt levéből is kb. 150 ml-t. Pikánsan édesnek kell lennie, ízlés szerint 1mk cukrot is tehetünk bele.
- Levesszük a tűzről, és a tányérokon a kacsa mellé adagoljuk a gyümölcsöt a szósszal.
- Sütés hőfoka: 210 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 120 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 139
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 8331
- Feltöltés dátuma: 2012. január 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Vicikó
251 recept
Az egyik kedvenc eledelünk a kacsa.:-) Ma egy ünnepi vacsora lett belőle. Már többször készítettem, így barackszósszal is, nagyon finom, kellemes ízű. Köretnek párolt rizst, burgonyapürét készíthetünk hozzá.