adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 39% Zsír
-
150g kacsacomb436 kcal
-
4g só0 kcal
-
1g fekete bors1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
2g kakukkfű2 kcal
-
188g kacsazsír0 kcal
Összesen
439
kcal
- 12% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 39% Zsír
-
600g kacsacomb1745 kcal
-
15g só0 kcal
-
2g fekete bors5 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
6g kakukkfű6 kcal
-
750g kacsazsír0 kcal
Összesen
1756
kcal
- 12% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 39% Zsír
-
43.7g kacsacomb127 kcal
-
1.1g só0 kcal
-
0.1g fekete bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.4g kakukkfű0 kcal
-
54.6g kacsazsír0 kcal
Összesen
127
kcal
- 12% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 39% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.5 g
Zsír
-
Összesen 42.5 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 82 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1733 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 153 mg
-
Nátrium 1522 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 53.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
439
kcal
- 12% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 39% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 50.2 g
Zsír
-
Összesen 170.1 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 81 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 328 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6931.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 78 mg
-
Foszfor 610 mg
-
Nátrium 6087 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 213.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 231 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 112 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 134 mg
-
Retinol - A vitamin: 216 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 177 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
1756
kcal
- 12% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 39% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 12.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 504.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 6 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 44 mg
-
Nátrium 443 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 15.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
127
kcal
Hozzávalók
-
2 db babérlevél
-
2 szál kakukkfű
-
750 g kacsazsír
Elkészítés
- A megtisztított kacsacombokat bőrös oldalukkal lefelé egy tálra fektetjük, bedörzsöljük a sóval, borssal, és rámorzsoljuk a babérlevelet. Lefóliázva hűtőbe tesszük egy éjszakára.
- Másnap alaposan letisztogatjuk a kacsacombokat, bőrös oldalukkal lefelé egy vastag falú lábasba tesszük, amiben kényelmesen elférnek. Leöntjük annyi olvasztott kacsazsírral, hogy épp ellepje a húst. Beletesszük a kakukkfű ágakat is.
- A konfitot készíthetjük sütőben, vagy nagyon kis lángon a tűzhelyen is. Ha a sütőt választjuk, 80 °C-ra előmelegítjük és 3-4, akár 5 órán át sütjük, amíg a hús megpuhul, de még nem válik el a csonttól.
- A tűzhelyen való készítés valamivel rövidebb procedúra: beállítjuk a lehető legkisebb lángot, vaslapot, vagy lángelosztót teszünk fölé, arra jön a kacsacombos lábas, és így melegítjük 2,5-3 órán át.
- A zsírjában hagyjuk kihűlni. Ha két héten belül szándékozzuk elfogyasztani, akkor úgy, ahogy van, lefedjük, és a hűtőbe tesszük. Amennyiben azonban hosszabb távú terveink vannak a konfittal, a zsírt megtisztítjuk a pecsenyelétől, és légmentesen rétegezzük a húst a megtisztított zsírral egy zárható, nem átlátszó falú edénybe. Legfelülre sertészsírt, arra pedig zsírpapírt teszünk. Így garantáltan eláll hónapokig.
- Sütés ideje: 180 perc
- Receptkönyvben: 373
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 62406
- Feltöltés dátuma: 2008. november 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Petra
537 recept
A Dél-Franciaország specialitásaként számon tartott konfitálás tulajdonképpen nem más, mint az egyik legősibb hústartósítási eljárás: az alacsony hőfokon, saját zsírjában kisütött és tárolt hús, hűtés nélkül is elállt, akár hosszú hónapokon át. Úgy tartják, hogy a comb a szárnyasok legzamatosabb konfit része.