Juhtúrós sztrapacska házi füstölt szalonnával
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Mercedes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
575
kcal
- 9% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
1000g burgonya578 kcal
-
500g finomliszt1820 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g víz0 kcal
-
10g füstölt szalonna66 kcal
-
300g juhtúró849 kcal
Összesen
3451
kcal
- 9% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
50.8g burgonya29 kcal
-
25.4g finomliszt92 kcal
-
5.6g tojás7 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.5g víz0 kcal
-
0.5g füstölt szalonna3 kcal
-
15.2g juhtúró43 kcal
Összesen
174
kcal
- 9% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.8 g
Zsír
-
Összesen 15.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 351.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 195 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 86.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 130 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 107 micro
Összesen
575
kcal
- 9% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 130.8 g
Zsír
-
Összesen 90.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 369 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2110.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 202 mg
-
Kálcium 221 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 295 mg
-
Foszfor 1168 mg
-
Nátrium 197 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 516.4 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 779.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 155 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 148 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 288 micro
-
Kolin: 427 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 644 micro
Összesen
3451
kcal
- 9% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 4.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 107.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 10 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
174
kcal
Hozzávalók
-
1 kg burgonya
-
500 g finomliszt
-
2 db tojás
-
só ízlés szerint
-
10 g füstölt szalonna
-
30 dkg juhtúró
Elkészítés
- Felteszünk vizet a sztrapacska kiszaggatásához.
- Meghámozzuk a krumplit, kislyukú reszelőn lereszeljük. Kinyomkodjuk a levét.
- Hozzáadjuk a tojásokat, a sót,a lisztet, és ha szükséges, egy kis vizet. Ezt jól elkeverjük (én kézzel szoktam).
- Ha felforrt a vizünk, teszünk bele 1 ek sót, és kiszaggatjuk a sztrapacskát. Míg fő, addig a kis kockákra vágott szalonnát egy serpenyőben felolvasztjuk, hozzáadjuk a juhtúrót, és a leöblített, lecsepegtetett sztrapacskát.
- Jól összekeverjük. Tálaláskor friss lilahagymát, vagy vöröshagymát vágunk a tetejére. Aki szereti, tejfölt is tehet rá.
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 504
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 64338
- Feltöltés dátuma: 2011. október 30.
Ajánló
Nagyon finom, ha köretként kínáljuk egy vörösboros marhapörkölt mellé. Természetesen önmagában is kitűnő főétel.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Mercedes
302 recept
Az én drága nagymamám (aki már sajnos nincs köztünk), Ő szerettette meg velem a sztapacskát, és tanította meg nekem elkészíteni az ő keze szerint. Előnye, hogy nagyon gyorsan elkészül, és igazán laktató, finom és pénztárcakímélő étel.