r
Nosalty Logó

Inifini ischler

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Mignon
Inifini ischler
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A bevonathoz

Összesen 643 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A bevonathoz

Összesen 2577 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A bevonathoz

Összesen 436 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    32.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 643 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    26.1 g

Zsír

  • Összesen
    130.9 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1009.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    489 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    332 g
  • Cukor
    173 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    686 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 2577 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 436 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A bevonathoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit gyorsan egyneműre gyúrjuk, és folpackba csomagolva hűtőbe tesszük 1 órára.
  2. Sütőpapírt terítünk egy gáztepsibe.
  3. Enyhén lisztes felületen, kb. 3-4 mm vékonyra nyújtjuk a tésztát (én folpackot vagy szilikonos sütőpapírt teszek a tésztára, így biztos nem ragad a sodrófára).
  4. Tetszés szerinti kiszúróformákkal (páros számú) tésztát lyuggatunk.
  5. 5-10 percre forró sütőbe tesszük, figyelünk nagyon, hogy még világos maradjon a tészta.
  6. Miután kihűltek, összeragasztgatjuk őket a lekvárral.
  7. Vízgőz felett megolvasztjuk a csokit, és tetszés szerint megcsurgatjuk, vagy teljesen bevonjuk vele az ischler falatkákat. (25 db lesz belőle.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 6359
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Stahl magazin téli számában alig tudtam válogatni a jobbnál jobb receptek közül. Fantasztikus ötletként, a magazin szerkesztői csapatából mindenki egy-egy kedvenc, családi recepttel járult hozzá az új lapszámhoz. Biztos lehettem benne, hogy a bevált receptek közt válogatva, nem választhatok rosszul! :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A bevonathoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...