adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 0% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 79% Zsír
-
300g burgonya173 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
850g napraforgó olaj7514 kcal
Összesen
7687
kcal
- 0% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 79% Zsír
-
300g burgonya173 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
850g napraforgó olaj7514 kcal
Összesen
7687
kcal
- 0% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 79% Zsír
-
26.1g burgonya15 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
73.9g napraforgó olaj653 kcal
Összesen
668
kcal
- 0% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 79% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 850.2 g
-
Telített zsírsav 111 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 393 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 309 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 224.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 128 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 178.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 349 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
7687
kcal
- 0% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 79% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 850.2 g
-
Telített zsírsav 111 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 393 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 309 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 224.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 128 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 178.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 349 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
7687
kcal
- 0% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 79% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.4 g
Zsír
-
Összesen 73.9 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 19.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 2 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 11 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 15.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 30 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
668
kcal
Hozzávalók
-
3 közepes db burgonya
-
só ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
10 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- Mossuk meg a krumplikat, majd szeleteljük fel őket vékonyra (1-2 mm) uborkaszelővel vagy késsel (utóbbinál ügyelj, hogy közel egyforma vastagságú szeleteket kapj).
- A szeleteket többször mossuk át folyóvíz alatt, majd egy tálban, kétszer 10 percre áztassuk be. Az első 10 percnyi áztatás után, cseréljük le a vizet, és úgy ázzon tovább. A 20 perc leteltével ismét mossuk át folyóvíz alatt.
- A kiáztatott szeleteket, tegyük bele egy kisebb lábasba, és öntsük fel annyi vízzel, ami éppen ellepi. Csak ekkor kezdjük el melegíteni. Amint forrni kezd a víz, vegyük le a tűzről, és hideg folyóvíz alatt szűrjük le a szeleteket.
- A szeleteket ezután terítsük ki egy konyharuhára vagy törölközőre, és itatgassuk le róla a vizet.
- Sózzuk/vegetázzuk, borsozzuk, szórjuk meg fokhagyma granulátummal... Egyszóval ízlés szerint ízesítsük.
- A kellően forró, bő olajban süssük ki a szeleteket. Ha nagyon egy kupacban férne csak a serpenyőbe, inkább több részletben. Nagyjából 7-10 perc elég a ropogósra sütéshez. Közben többször forgassuk meg őket az olajban, hogy mindenütt jól átsüljenek.
- Sütés közben tesztelhetjük is egy-egy szeleten a ropogósságot.
- Sütés után szedjük ki a szeleteket egy konyhai törlőkendővel bélelt tálba, és itassuk le róluk az olajat.
- Ízlés szerint, ilyenkor mehet rá a paprika is, de egyéb más fűszer is.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 188
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 37720
- Feltöltés dátuma: 2015. október 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Gibu
5 recept
Néha megkívánom a chipset, és ilyenkor nincs kedvem elmenni a boltig. Sokat kísérleteztem, hogy hogyan lehetne az ismert márkák ropogósságához közelítő állagot elérni. A sütőben sütéssel is többször próbálkoztam, de a legjobban az olajban kisütött változat jött be.