r
Nosalty Logó

Ibolyaszörp

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
giuliettalupa
Ibolyaszörp
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

583
Kalória
0g
Fehérje
150.7g
Szénhidrátok
0g
Zsír
159.1g
Víz
-
Koleszterin
30mg
Rost
150g
Cukor
  • 0% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 583 kcal
  • 0% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 2331 kcal
  • 0% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 174 kcal
  • 0% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Foszfor

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0 g

Zsír

  • Összesen
    0 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    1 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150.7 g
  • Cukor
    150 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    159.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 583 kcal
  • 0% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Foszfor

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.1 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    72.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    3 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    602.6 g
  • Cukor
    600 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    636.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 2331 kcal
  • 0% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Foszfor

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0 g

Zsír

  • Összesen
    0 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    2 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    0 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 174 kcal

Elkészítés

  1. Forraljuk fel a vizet, és oldjuk fel benne a cukrot.
  2. Mikor langyosra hűlt, keverjük bele az ibolyavirágokat, fedjük le, tegyük hideg helyre. Hagyjuk ázni legalább 24 órán keresztül.
  3. Ha letelt az idő, szűrjük le a szörpöt, majd forraljuk fel egyszer a leszűrt folyadékot. A szűrőben maradt virágokat se dobjuk el, tegyük jégkocka tartóba, és öntsük fel vízzel, és mehet a fagyasztóba. Bármilyen koktélt vagy szörpöt feldobhatunk vele.
  4. A szörpöt végül 1 citrom kifacsart levével ízesítsük. Kis üvegekbe töltve, hideg helyen hetekig eláll. Ha tovább szeretnénk tárolni, keverjünk bele egy késhegynyi tartósítószert.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 15 perc

Amikor a réten, patakparton, útszéleken megjelennek a kis ibolyák, akkor végérvényesen itt a tavasz. Azóta tudom, hogy az ibolya ehető virág, mióta a kislányomat azon kaptam egyszer a kertben, hogy két kézzel tömi magába az illatos ibolyát. Mielőtt orvoshoz futottam volna, gyorsan utánakerestem, hogy mérgező-e. Így derült ki, hogy egyáltalán nem, sőt számos gyógyhatása van. Egy kicsit továbbkeresgélve pedig számos receptet találtam, és megtanultam, hogy az ibolyából lehet készíteni szörpöt, lehet kandírozni vagy éppen kristálycukorba keverni. Az első ibolyaevés óta már sok-sok év eltelt, de én azóta is minden tavasszal készítek valami ibolyásat. Most a szörpöm receptjét adom közre. Ha valaki több ibolyát gyűjt, a hozzávalókat arányosan növelje meg!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Marokkói mentatea

Marokkóban bármerre járunk, egészen biztos, hogy rövid időn belül frissen főtt mentateával fognak kínálni minket. Ez a mentatea azonban valójában egy friss mentával ízesített zöld ...

Rosanics Petra

Baileys házilag

Ha szeretitek az édes-selymes krémlikőröket, akkor az idei karácsonyi ajándékotok magatoknak legyen az, hogy elkészítitek házilag. Ugyanis sokkal-sokkal finomabb és aromásabb lesz, ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!