Ibolyaszörp
- 0% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 0% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 0% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Foszfor
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0 g
Zsír
-
Összesen 0 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 18.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 1 mg
-
Nátrium 8 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 150.7 g
-
Cukor 150 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 159.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
- 0% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Foszfor
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.1 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 72.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 3 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 602.6 g
-
Cukor 600 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 636.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
- 0% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Foszfor
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0 g
Zsír
-
Összesen 0 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 2 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 1 mg
-
Foszfor 0 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 47.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- Forraljuk fel a vizet, és oldjuk fel benne a cukrot.
- Mikor langyosra hűlt, keverjük bele az ibolyavirágokat, fedjük le, tegyük hideg helyre. Hagyjuk ázni legalább 24 órán keresztül.
- Ha letelt az idő, szűrjük le a szörpöt, majd forraljuk fel egyszer a leszűrt folyadékot. A szűrőben maradt virágokat se dobjuk el, tegyük jégkocka tartóba, és öntsük fel vízzel, és mehet a fagyasztóba. Bármilyen koktélt vagy szörpöt feldobhatunk vele.
- A szörpöt végül 1 citrom kifacsart levével ízesítsük. Kis üvegekbe töltve, hideg helyen hetekig eláll. Ha tovább szeretnénk tárolni, keverjünk bele egy késhegynyi tartósítószert.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 6350
- Feltöltés dátuma: 2020. március 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Amikor a réten, patakparton, útszéleken megjelennek a kis ibolyák, akkor végérvényesen itt a tavasz. Azóta tudom, hogy az ibolya ehető virág, mióta a kislányomat azon kaptam egyszer a kertben, hogy két kézzel tömi magába az illatos ibolyát. Mielőtt orvoshoz futottam volna, gyorsan utánakerestem, hogy mérgező-e. Így derült ki, hogy egyáltalán nem, sőt számos gyógyhatása van. Egy kicsit továbbkeresgélve pedig számos receptet találtam, és megtanultam, hogy az ibolyából lehet készíteni szörpöt, lehet kandírozni vagy éppen kristálycukorba keverni. Az első ibolyaevés óta már sok-sok év eltelt, de én azóta is minden tavasszal készítek valami ibolyásat. Most a szörpöm receptjét adom közre. Ha valaki több ibolyát gyűjt, a hozzávalókat arányosan növelje meg!