r
Nosalty Logó

Hústorta sütés nélkül alaprecept

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
musicus2
Hústorta sütés nélkül alaprecept
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

260
Kalória
15.1g
Fehérje
2.5g
Szénhidrátok
20.4g
Zsír
22.2g
Víz
47.5g
Koleszterin
520.8mg
Rost
462.9mg
Cukor
  • 25% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 260 kcal
  • 25% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 3116 kcal
  • 25% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 236 kcal
  • 25% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    581.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    300 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    22.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    917 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    916 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 260 kcal
  • 25% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    181.4 g

Zsír

  • Összesen
    245.3 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    570 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6980 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    1515 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    1549 mg
  • Nátrium
    3604 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    266.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11001 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    38 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10997 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 3116 kcal
  • 25% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    526.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    20.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    830 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    830 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 236 kcal

Elkészítés

  1. Három tányérral dolgozzunk. Az első tányérra feltesszük az első hússzeletet és megkenjük a krémsajt egyharmadával, rátesszük a másik tányérra.
  2. Az első tányérra rátesszük a második szelet húst, megkenjük a májkrémnek majdnem a felével, rátesszük az előző, sajtkrémmel megkent szeletre.
  3. A félkemény sajtot rátesszük az első tányérra, és rátesszük a húst. A hús mentén körbevágjuk a sajtot. A tortakezdemény tetejére tesszük a harmadik hússzeletet, majd a sajtot.
  4. A következő hússzeletet májkrémmel kenjük meg, úgy, hogy maradjon még belőle. és rátesszük a tortára. Az ezt követő hússzeletet sajtkrémmel kenjük meg úgy, hogy a fele megmaradjon.
  5. A szépen formálódó tortát oldalt bevonjuk a maradék sajtkrémmel. Vigyázat, sok sajtkrém kell a lekenéshez! Most a tortát tortalapáttal áttesszük arra a tányérra, amin tálalni fogunk.
  6. Az utolsó szelet húst vékonyan bekenjük a maradék májkrémmel. Nem kell vastagon kenni, mert ez csak ragasztóréteg a díszítéshez. Ráhelyezzük a tortára. Így a májkrém nem piszkítja be a sajtkrémet, és viszont.
  7. A camembert sajtot ráhelyezzük a torta tetejére.
  8. Ízlés szerint és az alkalomhoz illően díszítjük, néhány órára, vagy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha

Születésnapja van a feleségemnek, és nem szereti az édességet. Valami személyeset szerettem volna alkotni, de nem jutott más az eszembe, mint a tavalyelőtti sajttorta költeményem hús-változata. Ez a torta is sütés nélkül készül, de nem csak húst tartalmaz. A képen látható példány Herz Gourmet sonkából készült, mert ez szabályos kör keresztmetszetű. A krémsajt a MIZO Boci 100 grammos tömlős sajtból volt, sajnos, csak két tömlőt vettem, így a torta oldalára nem jutott elég. A májkrém a Gyulai tömlős gluténmentes borjúmájas 250 grammos változatából készült, a sajt Maasdammer előrecsomagolt szeletből volt, mert ennek a vastagsága és a nagysága volt megfelelő. Természetesen több darabból is "szabhatunk" szabályos kerek sajtszeletet. A tetejére Tihany chilis ízesítésű Ínyenc camembert került, mert a csípős íz az ünnepelt kedvence. A díszítéshez a maradék sajtból, kovászos uborkából "farkasfogakat" vágtam, dióbelet és epret használtam, mert utóbbi a feleségem kedvence. Mindezt óra formába rendeztem.. A számokat almahéjból vágtam. A recept az alapokat tartalmazza. Megvalósításkor csak a fantáziánk - és kézügyességünk - szabhat határt szárnyalásunknak.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!