Hústorta sütés nélkül alaprecept
- 25% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 33% Zsír
-
42g felvágott58 kcal
-
25g krémsajt63 kcal
-
21g májkrém64 kcal
-
13g sajt44 kcal
-
10g camembert sajt31 kcal
- 25% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 33% Zsír
-
500g felvágott700 kcal
-
300g krémsajt750 kcal
-
250g májkrém763 kcal
-
150g sajt528 kcal
-
125g camembert sajt375 kcal
- 25% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 33% Zsír
-
37.7g felvágott53 kcal
-
22.6g krémsajt57 kcal
-
18.9g májkrém58 kcal
-
11.3g sajt40 kcal
-
9.4g camembert sajt28 kcal
- 25% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.1 g
Zsír
-
Összesen 20.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 581.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 126 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 129 mg
-
Nátrium 300 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 22.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 917 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 916 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
- 25% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 181.4 g
Zsír
-
Összesen 245.3 g
-
Telített zsírsav 69 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 570 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6980 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 185 mg
-
Kálcium 1515 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 1549 mg
-
Nátrium 3604 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.2 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 266.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11001 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 38 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 54 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 180 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 10997 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
- 25% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.7 g
Zsír
-
Összesen 18.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 526.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 114 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 117 mg
-
Nátrium 272 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 20.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 830 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 830 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Hozzávalók
-
300 g krémsajt
-
250 g májkrém
-
125 g camembert sajt
Elkészítés
- Három tányérral dolgozzunk. Az első tányérra feltesszük az első hússzeletet és megkenjük a krémsajt egyharmadával, rátesszük a másik tányérra.
- Az első tányérra rátesszük a második szelet húst, megkenjük a májkrémnek majdnem a felével, rátesszük az előző, sajtkrémmel megkent szeletre.
- A félkemény sajtot rátesszük az első tányérra, és rátesszük a húst. A hús mentén körbevágjuk a sajtot. A tortakezdemény tetejére tesszük a harmadik hússzeletet, majd a sajtot.
- A következő hússzeletet májkrémmel kenjük meg, úgy, hogy maradjon még belőle. és rátesszük a tortára. Az ezt követő hússzeletet sajtkrémmel kenjük meg úgy, hogy a fele megmaradjon.
- A szépen formálódó tortát oldalt bevonjuk a maradék sajtkrémmel. Vigyázat, sok sajtkrém kell a lekenéshez! Most a tortát tortalapáttal áttesszük arra a tányérra, amin tálalni fogunk.
- Az utolsó szelet húst vékonyan bekenjük a maradék májkrémmel. Nem kell vastagon kenni, mert ez csak ragasztóréteg a díszítéshez. Ráhelyezzük a tortára. Így a májkrém nem piszkítja be a sajtkrémet, és viszont.
- A camembert sajtot ráhelyezzük a torta tetejére.
- Ízlés szerint és az alkalomhoz illően díszítjük, néhány órára, vagy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap kínáljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 26
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 5168
- Feltöltés dátuma: 2014. október 06.
Ajánló
Bulira, szülinapra, névnapra, ünnepre. Mutatós, tartalmas, laktató, és némi gyakorlattal egyszerű elkészíteni. Biztos siker!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Születésnapja van a feleségemnek, és nem szereti az édességet. Valami személyeset szerettem volna alkotni, de nem jutott más az eszembe, mint a tavalyelőtti sajttorta költeményem hús-változata. Ez a torta is sütés nélkül készül, de nem csak húst tartalmaz. A képen látható példány Herz Gourmet sonkából készült, mert ez szabályos kör keresztmetszetű. A krémsajt a MIZO Boci 100 grammos tömlős sajtból volt, sajnos, csak két tömlőt vettem, így a torta oldalára nem jutott elég. A májkrém a Gyulai tömlős gluténmentes borjúmájas 250 grammos változatából készült, a sajt Maasdammer előrecsomagolt szeletből volt, mert ennek a vastagsága és a nagysága volt megfelelő. Természetesen több darabból is "szabhatunk" szabályos kerek sajtszeletet. A tetejére Tihany chilis ízesítésű Ínyenc camembert került, mert a csípős íz az ünnepelt kedvence. A díszítéshez a maradék sajtból, kovászos uborkából "farkasfogakat" vágtam, dióbelet és epret használtam, mert utóbbi a feleségem kedvence. Mindezt óra formába rendeztem.. A számokat almahéjból vágtam. A recept az alapokat tartalmazza. Megvalósításkor csak a fantáziánk - és kézügyességünk - szabhat határt szárnyalásunknak.