r
Nosalty Logó

Hideg sárgabarack-krémleves 4.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
doritol
Hideg sárgabarack-krémleves 4.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 466 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1860 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 64 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.7 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    610.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    288 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    1809 micro
  • β-crypt
    174 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 466 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    72.4 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1156 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    435 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    401 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    286.7 g
  • Cukor
    223 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    2441.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1153 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    516 micro
  • α-karotin
    125 micro
  • β-karotin
    7235 micro
  • β-crypt
    697 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    597 micro
Összesen 1860 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    39 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    14 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    244 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 64 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A citromot alaposan megmossuk, félbevágjuk, a levét kinyomjuk, és 2 citromkarikának megfelelő héjat levágunk róla.
  2. A sárgabarackot megmossuk, 4 szép érettet félreteszünk, a többit 2 percre forrásban lévő vízbe dobjuk, majd gyorsan kivéve hideg vízbe áttesszük. Héját lehúzzuk, kimagozzuk, lábosba tesszük, ráöntjük a citromlé felét, hozzáadjuk a bort, a cukrot, az őrölt fahéjat, a mentát, a citromhéjat, és felengedjük vízzel (bőven ellepje).
  3. 5 percig forraljuk, majd kis szűrővel kiszedjük a citromhéjat, és a többit összeturmixoljuk.
  4. A pudingport 1,5 dl hideg vízzel simára keverjük, hozzáadjuk a tejfölt, és a leveshez öntjük. Egyet forralunk rajta, amíg sűrűsödni kezd, majd hideg vízfürdőbe állítjuk.
  5. Kb. 3 óráig hűtőszekrénybe tesszük, majd a félretett 4 sárgabarackot apróra felkockázzuk, és a levessel díszítve hidegen fogyasztjuk.
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11041
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 15.

Ajánló

Tálaláskor a levest kis tálkába vagy csészébe szedjük, a tetejére meghámozott, félbevágott barackot teszünk, és felvert tejszínhabot ültetünk a tetejére. Kis mentalevélkékkel is díszítjük. Ezt a levest őszibarackből is el lehet készíteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hideg sárgabarack-krémleves 4.
doritol 15 recept

Nagyon kellemes, főként ebben a nyári kánikulában ez a hideg gyümölcsleves. Nagyon gyorsan el lehet készíteni, és az élmény garantált lesz :).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...