r
Nosalty Logó

Házi fűszeres krémsajt

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Házi fűszeres krémsajt
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 111 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 444 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 72 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    808.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    461 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    130.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 111 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3235.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    724 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    579 mg
  • Nátrium
    1842 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    523.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 444 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    529.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 72 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A joghurtot összekeverjük a tejszínnel.
  2. Hozzáadjuk az előzőleg lereszelt vagy fokhagymaprésen áttört fokhagymát, illetve a fűszereket, sót. Az egészet alaposan összedolgozzuk.
  3. Az elkészült krémet sűrű szövésű konyharuha közepére halmozzuk (én textil pelust használtam), amiből batyut készítünk.
  4. A kész batyun átfűzünk keresztben egy hosszabb fakanalat, majd belelógatjuk egy olyan, magasabb falú edénybe, aminek nem ér le az aljára.
  5. Így tesszük hűtőszekrénybe, 24 órára. A pihentetési idő elteltével kész is a fincsi, igazi, E betűktől mentes krémsajtunk!
  • Receptkönyvben: 314
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 23362
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 29.

Ajánló

Tipp: Ha még 3 napig a hűtőben hagyjuk a batyut, igazi, jól formálható, vágható sajtot kapunk! A receptjeim között található házi sós kiflivel vagy tönkölybúzás zsemlével isteni!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Két kisgyerek mellett a főzés gyakran nyűggé, csak még egy plussz kötelezettséggé válik. Ezért szeretem a pikk-pakk, villámgyorsan összedobható ételeket, italokat, amik a változatos, egészséges táplálkozást is lehetővé teszik számunkra. Ez a recept tökéletes példája ennek! :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...