Harissás édesburgonya-hasábok
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
30 °C
- 2% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
300g édesburgonya186 kcal
-
0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
8g hajdinaliszt25 kcal
Összesen
246
kcal
- 2% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
600g édesburgonya372 kcal
-
0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
15g hajdinaliszt50 kcal
Összesen
493
kcal
- 2% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
96.3g édesburgonya60 kcal
-
0 kcal
-
1.3g olívaolaj11 kcal
-
2.4g hajdinaliszt8 kcal
Összesen
79
kcal
- 2% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 4.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 392.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 127 mg
-
Nátrium 120 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.8 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 167.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1531 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 18379 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
246
kcal
- 2% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 8.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 785.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 136 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 146 mg
-
Foszfor 254 mg
-
Nátrium 239 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 97.5 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 335.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3063 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 36759 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
493
kcal
- 2% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 1.4 g
Zsír
-
Összesen 1.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 126 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 41 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 53.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 492 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 5900 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
79
kcal
Hozzávalók
-
600 g édesburgonya
-
1.5 ek harissa paszta
-
1 ek olívaolaj
-
1 evőkanál hajdinaliszt
Elkészítés
- Az édesburgonyát megmossuk, hámozzuk, majd hasábokra vágjuk. Egy edénybe tesszük.
- A harissát elkeverjük az olajjal, a burgonyához adjuk, jól összekeverjük, majd megszórjuk a hajdinaliszttel, és összekavarjuk.
- Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 30 perc alatt megsütjük.
- Sütés hőfoka: 30 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 185
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 78
- Össznézettség: 52291
- Feltöltés dátuma: 2018. február 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Finom, fűszeres köret grillezett húsok mellé, de dippel önmagában is finom.