Hajdinaleves Katrin konyhájából
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Katrin
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
31g hajdina107 kcal
-
38g gyulai kolbász170 kcal
-
75g burgonya43 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
25g paprika4 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
1g só0 kcal
-
18 kcal
-
250g víz0 kcal
Összesen
355
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
125g hajdina429 kcal
-
150g gyulai kolbász678 kcal
-
300g burgonya173 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
4g só0 kcal
-
71 kcal
-
1000g víz0 kcal
Összesen
1418
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
6.7g hajdina23 kcal
-
36 kcal
-
16g burgonya9 kcal
-
4.8g vöröshagyma2 kcal
-
5.3g paprika1 kcal
-
5.3g paradicsom1 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0.4g napraforgó olaj4 kcal
-
53.3g víz0 kcal
Összesen
76
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 14.2 g
Zsír
-
Összesen 18.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1328.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 94 mg
-
Foszfor 157 mg
-
Nátrium 1041 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 358.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 156 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 107 micro
Összesen
355
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 56.7 g
Zsír
-
Összesen 72.9 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5312.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 117 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 378 mg
-
Foszfor 626 mg
-
Nátrium 4166 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 144.1 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 1434 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 130 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 110 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 118 micro
-
β-karotin 623 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 426 micro
Összesen
1418
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 283 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 6 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 33 mg
-
Nátrium 222 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 76.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 137 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
76
kcal
Hozzávalók
-
1 késhegynyi őrölt fűszerkömény
-
1 teáskanál füstölt pirospaprika
-
1 kávéskanál só
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 l víz
Elkészítés
- Az étolajon az apró kockákra összevágott vöröshagymát megpirítjuk pici sóval, s félrehúzzuk (a só azért fontos, hogy ne égjen le a vöröshagyma).
- A zacskós hajdina tetejét levágjuk, s beleöntjük egy nagyobb szűrőbe, s forró vízzel kb. 2x jól átmossuk. Utána még 2x hideg vízzel is átmossuk, s hagyjuk lecsöpögni.
- Közben a krumplinak levágjuk a héját, s apróra összekockázzuk, majd rászórjuk a hagymára, majd rászórjuk a megtisztított hajdinát, s kicsit azt is átpirítjuk.
- Ezután rászórjuk a pirospaprikát, megkeverjük, majd felöntjük vízzel. Beleszórom a sót, a köménymagot, belerakjuk a 4 felé vágott paradicsomot és a kettévágott fehér paprikát is. Ha felforr a leves, lerakjuk takaréklángra, s belerakjuk a kolbászkarikákat, majd még kb. 20 percig főzzük.
- Megkóstoljuk a levest, ha szükséges, még rakunk bele sót, ha nem, akkor már el is zárjuk alatta a gázt, s elkészült a levesünk.
- Én evés előtt ki szoktam venni a levesből a paradicsomot és a fehér paprikát is.
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1448
- Feltöltés dátuma: 2019. május 19.
Ajánló
Ez a leves elég tartalmas, tehát második fogásnak elég valamilyen tészta hozzá, vagy túrógombóc, derelye, vagy fánk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Katrin
144 recept
Hasonló ez a leves, mint a tarhonyaleves, csak a hajdina sokkal egészségesebb.