r
Nosalty Logó

Hajdinaleves Katrin konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Katrin
Hajdinaleves Katrin konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

355
Kalória
14.2g
Fehérje
36g
Szénhidrátok
18.2g
Zsír
358.5g
Víz
-
Koleszterin
5.3g
Rost
2.5g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 355 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1418 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 76 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1328.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    1041 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    358.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 355 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    56.7 g

Zsír

  • Összesen
    72.9 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5312.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    378 mg
  • Foszfor
    626 mg
  • Nátrium
    4166 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    1434 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    623 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    426 micro
Összesen 1418 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    76.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    137 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 76 kcal

Elkészítés

  1. Az étolajon az apró kockákra összevágott vöröshagymát megpirítjuk pici sóval, s félrehúzzuk (a só azért fontos, hogy ne égjen le a vöröshagyma).
  2. A zacskós hajdina tetejét levágjuk, s beleöntjük egy nagyobb szűrőbe, s forró vízzel kb. 2x jól átmossuk. Utána még 2x hideg vízzel is átmossuk, s hagyjuk lecsöpögni.
  3. Közben a krumplinak levágjuk a héját, s apróra összekockázzuk, majd rászórjuk a hagymára, majd rászórjuk a megtisztított hajdinát, s kicsit azt is átpirítjuk.
  4. Ezután rászórjuk a pirospaprikát, megkeverjük, majd felöntjük vízzel. Beleszórom a sót, a köménymagot, belerakjuk a 4 felé vágott paradicsomot és a kettévágott fehér paprikát is. Ha felforr a leves, lerakjuk takaréklángra, s belerakjuk a kolbászkarikákat, majd még kb. 20 percig főzzük.
  5. Megkóstoljuk a levest, ha szükséges, még rakunk bele sót, ha nem, akkor már el is zárjuk alatta a gázt, s elkészült a levesünk.
  6. Én evés előtt ki szoktam venni a levesből a paradicsomot és a fehér paprikát is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 25 perc

Hasonló ez a leves, mint a tarhonyaleves, csak a hajdina sokkal egészségesebb. 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!