Hagymás uborkasaláta télire (tartósítószer nélkül)
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Kicsiati
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 0% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
486
kcal
- 0% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
3882
kcal
- 0% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 0.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2518.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 119 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 151 mg
-
Nátrium 2162 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 122.2 g
-
Cukor 107 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 960.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 81 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 54 micro
-
β-karotin 222 micro
-
β-crypt 127 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 117 micro
Összesen
486
kcal
- 0% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 35.5 g
Zsír
-
Összesen 5.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 20147.3 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 954 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 633 mg
-
Foszfor 1211 mg
-
Nátrium 17299 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 977.2 g
-
Cukor 853 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 7683.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 196 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 177 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 647 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 447 micro
-
Kolin: 291 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 431 micro
-
β-karotin 1773 micro
-
β-crypt 1019 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 938 micro
Összesen
3882
kcal
- 0% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.4 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 225.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 14 mg
-
Nátrium 193 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.9 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 85.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
43
kcal
Elkészítés
- Az uborkát alaposan megmossuk, a hagymát megtisztítjuk, és mindkettőt vékonyra legyaluljuk vagy felszeleteljük, összekeverjük. A hozzávalókból felöntőlevet készítünk, ráöntjük a hagymás uborkára.
- 1-2 órát állni hagyjuk, míg levet enged. 80%-ig megtöltjük az üvegeket uborkával, majd színültig feltöltjük a lével, tetejét szorosan rácsavarjuk. Ha nem zár jól a kupak, tegyünk alá celofánt is.
- Egy nagy edényben vizet melegítünk, és a gyöngyöző vízbe beleállítjuk az üvegeket. 25-30 percig melegítjük. Befőző automatában 85 fokon 25-30 percig melegítjük. A vízből kivéve 5 percig fejre állítjuk az üvegeket. Utána mehet a dunsztba.
- Receptkönyvben: 47
- Tegnapi nézettség: 17
- 7 napos nézettség: 55
- Össznézettség: 57454
- Feltöltés dátuma: 2022. július 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Kicsiati
1 recept
1 évig biztosan eláll. Tovább sajnos nem tartott ki, mert annyira finom.